Historisk frokost | Vi som var elever på 1950-tallet: Svein Skahjem

Mange idealiserer skolen på 1950- og 60-tallet: Bedre disiplin, tydelige lærere og masse læring. Eller var det kanskje ikke slik likevel?

Lokalhistoriker og pensjonert lærer Svein Skahjem inviterer til historisk frokost under dokumentaruka Kontrast. Her tar han oss tilbake til kritt-tavlas tid og da lærerne gikk i blå frakk. Med kritisk blikk tar han for seg hvilken skole vi egentlig hadde på denne tiden i Fredrikstad og mange andre steder.

Hvorfor likte han seg sjelden på skolen? Og hvorfor ble han likevel lærer?

Skahjem inviterer også publikum til å dele sine minner – og delta i diskusjon om skolen den gang og nå.

Historisk frokost er en sosial sammenkomst med foredrag der publikum inviteres til frokost/formiddagsmat. Det blir servert varme rundstykker, godt pålegg, juice  – og selvsagt masse kaffe og te. Serveringen er inkludert i billettprisen.

Svein Skahjem

Svein Skahjem er en av Fredrikstads fremste historikere/lokalhistorikere og pensjonert adjunkt. Han er oppvokst på Kråkerøy, gikk på Rød skole som barn. Svein startet som lærer ved Haugeåsen ungdomsskole i 1969 før han fortsatte på St. Olav videregående skole. I 1991 ble han lærer ved Frydenberg-Christianslund (Frederik II) videregående skole, en jobb han hadde frem til han pensjonerte seg i 2008.

Dette arrangementet er en del av

Dokumentarfestivalen Kontrast, 18.-23. april 2023:

Se hele programmet her, kjøp festivalpass og få med deg alt som skjer.

Historisk frokost | Vi som var elever på 1950-tallet: Svein Skahjem

Dokumentarfestivalen Kontrast

Tid: lørdag 22. april 2023

Klokken: 10.30 - 12.00

Pris: 190 ,-

Det blir servert varme rundstykker, godt pålegg, juice – og selvsagt masse kaffe og te. Serveringen er inkludert i billettprisen.

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dokumentarfestivalen Kontrast 2023. Du kan kjøpe festivalpass til alle arrangementene hele uka her.

KJØP FESTIVALPASS

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev