Hedvig Montgomery – Livet i tenåringsfamilien

Forskjellen mellom tilværelsen ungdommer lever i og den ungdomstiden foreldrene opplevde har kanskje aldri vært større. En omveltende korona-tid, sosiale medier, en mindre verden -men fremdeles er de bare ungdom. Den anerkjente psykologen Hedvig Montgomery kommer til Litteraturhuset Fredrikstad for å gi foreldre en ledende hånd til de vanskelige tenårene.

Ungdommens tid er her og nå. Ungdommens tid er en tid for å ta store steg, utforske grenser, ta risiko og finne seg selv gjennom å være med andre. Og gjennom alt dette trenger ungdommen likevel oss foreldre. De trenger å bli sett, de trenger rammer, men likevel frihet og tillit.

Ungdommen trenger å høre til – både hjemme og der ute.  Å være en trygg havn for sine tenåringer krever at du som forelder holder tilbake ryggmargsrefleksen å vite best eller kjefte før du har hørt hva ditt barn egentlig har opplevd. Lytt først, uten å fordømme.

Da er du i posisjon til å gi ekte råd. Råd som kan bli hørt, brukt og er verdifulle for ditt barn. Dette foredraget vil lede deg som tenåringsforelder gjennom den vanskelige tiden rundt tenåringsfasen. Vi vil snakke om hva som skjer med barnet i tenårene, og hvordan du best kan tilrettelegge for din tenåring skal finne seg selv.

Hedvig Montgomery vil innledningsvis gi et foredrag om denne, både for foreldre og barn, krevende perioden. Deretter vil hun i samtale med Erik Lindbæk Kruse, åpne for spørsmål fra salen.

Det vil være muligheter for å kjøpe Montgomerys bøker i kaféen.

Hør Montgomerys podcast her

Du møter:

Hedvig Montgomery er en av Norges mest anerkjente psykologer og er spesialist innen familie- og parterapi. Montgomery er deleier av praksisen Montgomery AS og står bak den internasjonalt bestselgende bokserien «Foreldremagi» som er oversatt til 23 språk. I samarbeid med Aftenposten har hun den ukentlige podcasten og A-magasinspalten Foreldrekoden. I tillegg har Montgomery lang erfaring med arbeid med TV-produksjoner og oppfølging av mennesker som opplever medieeksponering. Montgomery bor i Oslo med ektemann og to barn.

Erik Kruse er barnevernspedagog og forebyggende koordinator i Fredrikstad kommune. Han har arbeidet med barn og unge i nærmere 25 år, som utekontakt, miljøterapeut i skole og i ungdomsteamet i Fredrikstad. Han har også en master i psykososialt arbeid med barn og unge.

Hedvig Montgomery: Livet i tenåringsfamilien

Historie

Tid: tirsdag 12. desember 2023

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 295 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev