Søk arrangement
Høyreekstremisme og hatet i USA
 • Tid:
  torsdag 26. sep 2019
 • Klokken:
  18:00- 19:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
 • Tid:
  torsdag 26. sep 2019
 • Klokken:
  18:00- 19:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
Høyreekstremisme og hatet i USA

En rystende historie om oppblomstringen av høyreekstremistiske og nasjonalistiske grupperinger i USA og deres vei til politisk makt.

Journalist Vegard Tenold Aase tar oss med til den mørke og paranoide vrangsiden av Amerika, en parallell virkelighet der den hvite rase er truet, og fienden lurer bak hvert eneste gatehjørne. Alt du elsker, skal brenne er en bok som forsøker å forstå hvor hatet kommer fra, og hva som skal til for å komme det til livs.

Den norske journalisten Vegard Tenold Aase har siden 2010 infiltrert flere av USAs mest ekstreme nasjonalistmiljøer. Disse grupperingene var en del av en dårlig organisert understrøm i det amerikanske samfunnet. I årene som ledet opp til og etterfulgte valget av Donald Trump i 2016, var det imidlertid mye som forandret seg. Åpenlys rasistisk motivert vold preget stadig flere politiske mønstringer, medlemstallet i nasjonalistiske organisasjoner steg, og politikere på nasjonalt nivå, presidenten inkludert, ga næring til de samme grupperingenes frustrasjoner.

Aase gir et skremmende og forstemmende innblikk i disse miljøene, som nå har funnet ny styrke. Han introduserer oss for nynazister i Brooklyn, en klanskvinne fra Tennessee, og sist, men ikke minst en stigende stjerne i miljøet, en ung mann fra Maryland med kallenavnet «den lille føreren», som forstår seg på politisk makt og som søker å skape en bred koalisjon av høyreekstreme grupperinger for å hjelpe dem med å etablere seg i offentligheten.

NB: Dette arrangementet er gratis for studenter. 

FOTO: Alt-right members preparing to enter Emancipation Park holding Nazi, Confederate, and Gadsden «Don’t Tread on Me» flags. Lee Park in Charlottesville, Virginia on August 12, 2017.

Credit: Anthony Crider.

Andre kommende arrangementer

Søndag 26. jan 2020 kl 14:00
Brageprisvinner Torgrim Eggen i samtale med Håvard Rem om legendariske Axel Jensen.
Mandag 27. jan 2020 kl 19:00
Visste du at bakterier er dine viktigste venner? Jessica Lönn-Stensrud har doktorgrad i mikrobiologi, mastergrad i pedagogikk og i biokjemi.
Mandag 27. jan 2020 kl 19:00
Foredrag med Håvard Tjora. NB. Eksternt billettsalg.
Tirsdag 28. jan 2020 kl 19:00
I 2019 ble Peru kåret til verdens ledende kultur- og kulinariske destinasjon av World Travel Awards – samtidig som Machu Picchu ble kåret til verdens ledende turistattraksjon.
Onsdag 29. jan 2020 kl 08:30
Vet du hva som skal til for å delta i en offentlig konkurranse? Seminar.
Søndag 2. feb 2020 kl 13:00
Rødhette og ulven på norsk og arabisk lest av Eva-Lotta Sandberg og Maryam Alshaaban.
Load More