Fotoforedrag: Det jeg så i skyttergravene

Er det mulig å fange angsten, døden, lidelsene, sinnet og sorgen soldater og sivile opplever i krig?  Krigsfotograf Harald Henden har dekket angrepet på Ukraina i over ett år.

Henden kommer til oss – nær sagt kommer rett fra skyttergravene i Bakhmut – et av de verste slagene siden 1. verdenskrig. Hele seks ganger har han vært i Ukraina siden invasjonen startet 24. februar 2022.

Denne kvelden deltar VG-fotografen på dokumentarfestivalen Kontrast for å vise og fortelle hva han har sett, hørt og opplevd på sine mange reportasjereiser til krigen i Ukraina. Gjennom bildene og fortellingene får du et unikt møte med menneskene, skjebnene og de sterke begivenhetene i det krigsherjede landet.

Harald Henden er pressefotograf i VG, og har vunnet en rekke priser for sitt arbeid. I 2004 fikk han Den store journalistprisen og i 2015 mottok han Røde kors-prisen for sitt humanitære arbeid. Henden har rapportert fra de fleste kriger i kriser i verden de siste 30 årene.

Dette arrangementet er en del av:

Dokumentarfestivalen Kontrast, 18.-23. april 2023

Se hele programmet her, kjøp festivalpass og få med deg alt som skjer.

Fotoforedrag || Det jeg så i skyttergravene

Dokumentarfestivalen Kontrast

Tid: lørdag 22. april 2023

Klokken: 19.00 - 19.45

Pris: 130 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dokumentarfestivalen Kontrast 2023. Du kan kjøpe festivalpass til alle arrangementene hele uka her.

KJØP FESTIVALPASS

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev