Har vold et ufortjent dårlig rykte?

Generelt snakker vi om vold som noe primitivt og som et onde man kun kan ty til i desperasjon. Helst skal vi unngå vold, men det aksepteres at vi bruker vold som selvforsvar. Men er det tilfeller hvor vold er rasjonelt forsvarlig og hvor voldsbruk kan sees på som noe opphøyd og hederlig?

Vi vil komme inn på diskusjoner om hva vi mener med rettferdighet og hevn, samt noen linjer innenfor etikken.

Fredrik Andersen fra Torpeskolen filosofifabrikk holder en innledning på ca. 45. minutter fra kl. 19.00. Etterpå blir det spørsmål og diskusjon.

Fredrik Andersen har en bachelorgrad i vernepleie fra HiØ, master i vitenskapsfilosofi fra UiT og en doktorgrad i vitenskapsfilosofi fra NMBU

Torpeskolen filosofifabrikk leverer filosofiforedrag om livets store spørsmål på en jordnær og jovial måte. Fabrikken drives av brødrene Magnus og Fredrik, og fetteren deres Morten. Alle er utdanna filosofer og kommer fra Torp i Fredrikstad.

Arrangementet er gratis og gjennomføres i samarbeid med Human-Etisk Forbund Fredrikstad.

Arrangementet finner sted i salen Thygesen, i andre etg. på Litteraturhuset Fredrikstad. Salen åpner en time før arrangementet begynner.

Har vold et ufortjent dårlig rykte?

Filosofi

Tid: mandag 14. november 2022

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: gratis

Dørene åpner kl 18:00

Arrangør: Torpeskolen filosofifabrikk

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev