Håpets filosofi | Lars Fr. H. Svendsen

Hva er egentlig håp? Hva gjør vi egentlig når vi håper på noe? Den internasjonalt anerkjente filosofen Lars Fr. H. Svendsen vender denne gangen blikket mot håpet – og det er ikke helt uten grunn. Vi trenger det kanskje mer enn noensinne.

Den ukrainske befolkningens reaksjon på russernes invasjon i februar 2022 vekket til live en gammel idé hos Lars Fr. H. Svendsen om å skrive en håpets filosofi. I mangfoldet av følelser i den ukrainske befolkningen, som raseri, fortvilelse og sorg, så var det håpet som sto fremst – håpet om at de ville kunne stå imot angrepet fra den russiske overmakten og bevare friheten. Nå er boka snart ute.

I Håpets filosofi tar Svendsen oss med på en reise i filosofihistorien og viser hva de mest sentrale tenkerne har skrevet om håp. Som alltid med skarpe analyser, innsikt og snert fra en av våre beste formidlere av filosofi.

Du møter:

Lars Fr. H. Svendsen

Lars Fredrik Händler Svendsen (f 1970) er forfatter og filosof. Han har siden 2001 vært ansatt ved Universitetet i Bergen, hvor han har vært professor siden 2007. Han har også siden 2007 vært engasjert som prosjektleder i tankesmien Civita. Han har gitt ut en rekke bøker, om emner som kjedsomhet, ondskap, frykt og ensomhet. Bøkene er oversatt til 30 språk, og samlet er det over 100 oversettelser av bøkene hans fordelt på disse språkene. Svendsen var redaktør for Norsk filosofisk tidsskrift i årene 2001-2005.

Dette arrangementet er en del av

Dokumentarfestivalen Kontrast, 18.-23. april 2023:

Se hele programmet her, kjøp festivalpass og få med deg alt som skjer.

Håpets filosofi | Lars Fr. H. Svendsen

Dokumentarfestivalen Kontrast

Tid: fredag 21. april 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 130 for enkeltarr ,-

Se info om festivalpass nederst i teksten

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dokumentarfestivalen Kontrast 2023. Du kan kjøpe festivalpass til alle arrangementene hele uka her.

KJØP FESTIVALPASS

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev