Søk arrangement
Gullroten 2019
 • Tid:
  lørdag 15. jun 2019
 • Klokken:
  11:00- 15:00
Pris:
 • Se lenke
Eksternt
 • Tid:
  lørdag 15. jun 2019
 • Klokken:
  11:00- 15:00
Pris:
 • Se lenke
Eksternt
Gullroten 2019

Årets Gullroten er den tredje i rekken og holdes på Litteraturhuset i Fredrikstad lørdag 15. og søndag 16. juni.

Årets foredragsholdere er:

JANNE GRANDALEN:

Janne ble i 2014 kåret til verdens sterkeste kvinne under 70kg, og har vært Norges sterkeste kvinne hele fem ganger i sin vektklasse! Dette er rett og slett utrolig!!

For et år siden følte Janne seg elendig, klarte så vidt å stå opp fra sofaen, kjøreturer var et mareritt, treningen gjorde vondt og hun var redd kroppen var ferdig, før hun var fylt 40 år.
Hun har som mange andre, foreldre og besteforeldre med typiske vestlige sykdommer som kreft og hjerte- og karsykdommer, og var også bekymret for hvordan hun skulle klare å være en god nok mor for sin to år gamle datter.

En kveld så hun tilfeldigvis en dokumentar og helse og kosthold og fikk opp øynene for plantebasert mat. Hun ville gjøre som damen på dokumentaren og prøvde to uker på ren plantebasert kost. Etter bare fem dager reduserte Janne inntaket av medisiner, og etter 10 dager sluttet hun helt med det. Hun følte seg bedre enn på lenge, bilturene førte til gledestårer, og hun kunne trene igjen uten å bruke masse støtteprodukter. Hun sov bedre og kunne hoppe ut av sofaen om hun ønsket.

Janne har de siste 4 månedene vært 100% veganer og føler seg fantastisk! Nå skal hun vise verden at hun kan bli sterkere enn hun noen gang har vært – på plantebasert kost!

Følg bloggen hennes her: http://www.strongvegan.no

HANNE KRISTIN RODHE:

Hennes foredrag vil handle om dyrevern, dyrepoliti og «Nei til pels».

Hanne Kristin har jobbet 25 år i politiet som politiadvokat, politiinspektør og leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt.
I dag er hun forfatter, mest kjent for bestselgende krimbøker og fra TV-programmet Åsted Norge. Hun er en av Norges beste kvinnelige foredragsholdere.

HALAT SOPHIE:

Halat Sophie er utdannet personlig trener, yogalærer og gruppetreningsinstruktør. Hun studerer BA Idrettsvitenskap med studieretning Fysisk Aktivitet og Helse ved Norges Idrettshøgskole og har brukt de siste 3 årene på å fordype seg i plantekost og fysisk aktivitet. Da en større andel av verdens befolkning blir rammet av folkesykdommene kreft, diabetes og hjerte- og karsykdommer daglig blir Halat sitt engasjement for å jobbe for en friskere hverdag sterkere. I dette foredraget vil Halat presentere siste forskning som viser hvordan plantebasert kost faktisk kan hjelpe mot disse sykdommene og hvordan vi kan bruke de aktivt som primærforebygging. Og kan plantekost hjelpe forebygge eller bidra til en forbedring av psykiske lidelser?

Halat har vært veganer i snart 4 år og aktivist de siste to årene, bl.a. med oppstarten av Chalk Mafia som lager store kritt-tegninger i Oslos gater med veganske beskjeder. Du kan følge henne på instagram der hun deler personlige historier om mental helse og inspirerer med yoga og plantekost: @halatsophie

MARI HULT:

Tema – Aktivisme for den konfliktskye og introverte

Har du lyst å engasjere deg for dyrene, men er ukomfortabel med diskusjoner, konfrontasjoner, debatt og kommentarfelt? Kjenner du tårene presse på hver gang du ser et dyr som lider, selv om det bare er på et bilde? Å være aktivist «ute i felten» er ikke for alle, men det kan være lett å ikke føle seg god nok om en ikke deltar.

«Vegetardronningen» Mari Hult driver Vegetarbloggen, en av Norges største matblogger. I 2016 ga hun ut bestselgeren «Sykt godt», og i oktober 2018 kom oppfølgeren «Sykt enkelt». Med en million årlige besøk på bloggen har hun gjort en stor jobb i å skape vegansk matglede i hele Norge. På Gullroten skal hun gjennom foredraget sitt fortelle om hvordan en konfliktsky og introvert dame har funnet sin plass i veganmijøet, og vise at det finnes en eller annen type aktivisme for alle som har lyst å engasjere seg for dyrene.

SARA CHACKO:

Forfatter, kostholdsveileder og blogger Sara Chacko holder foredrag om ernæring, helse og skal også snakke litt om hvordan vi får i oss nok næringsstoffer.
Sara har nettopp gitt ut sin fjerde bok, Dønn Grønn, hun har tidligere skrevet bøkene Supermat, Beautyfood og Supersmoothies med sin tidligere kollega Trine Berge.
Sara har jobbet med kosthold, urtemedisin, helse og mat i over tjue år og gleder seg veldig til å dele av sin erfaring og kompetanse.

SAMUEL ROSTØL:

Foredraget vil starte med hvordan man møter meningsmotstandere og har en meningsfylt samtale med dem – der begge går fra samtalen med en økt forståelse for hverandre. Der man gjennom å aktivt forsøke å forstå den andre parts verdensbilde lettere vil kunne oppnå at de også forstår oss.
Siste halvdel av forelesningen vil handle om hvordan man benytter seg av denne kunnskapen, sammen med en pragmatisk tilnærming, for å jobbe for å gjøre verden vegansk så fort som overhodet mulig.

Dette gleder vi oss til Samuel!

Andre kommende arrangementer

Torsdag 28. mai 2020 kl 20:00
Opplev dansekunst og møt danser Live Skullerud i samtale med rosenterapeut og forfatter Lene Dieserud. 
Tirsdag 16. jun 2020 kl 20:00
I forbindelse med lanseringen av hennes memoarer Tata: Mitt liv med Pablo Escobar på norsk inviterer vi leserne til å spørre Tata om alt man lurer på.
Load More