Gjermund Larsen Trio | Tøyen Sessions

Gjermund Larsen er uten tvil en av Norges mest kjente og kjære folkemusikere, som med sitt lekne og følelsesladede felespill har fanget et bredt publikum som strekker seg utover det tradisjonelle folkemusikkpublikumet. Nå får vi endelig høre trioen spille i Fredrikstad!

Trioen, som består av Gjermund Larsen (fele), Andreas Utnem (piano) og Sondre Meisfjord (kontrabass), har siden sin første utgivelse i 2008 høstet lovord, jubel og en rekke priser, herunder både Spellemannpris (2008), German phonographic critics award (2015) og TONOs komponistpris (2016).

Seks år etter forrige utgivelse kommer endelig Gjermund Larsen Trio med sin etterlengtede oppfølger, Tøyen Sessions. Albumet ble påtenkt allerede i 2019, men ble først innspilt i sin helhet i Tøyenkirka i januar 2023. Kirka har vært trioens øvingslokale siden oppstarten i 2005, så på denne utgivelsen er musikken definitivt på hjemmebane.

Tøyen Sessions tar deg med på en reise gjennom både dagen og året med sin begynnende Morgenslått, via April, Sankthansvals, til Kveldsvals, og er vakkert og utsøkt spilt av trioen som igjen viser sin unike evne til samspill, dynamikk og lekenhet.

Gjermund Larsens komposisjoner er varme og følelsesladede, og gir et innblikk i tiden Gjermund har vært gjennom de siste årene, som den oppstemte April som ble skrevet da lockdown i 2020 var ferdig og hans fire barn endelig kunne returnere til skole og barnehage.

På albumet finner du også Vintermarsj, et bestillingsverk til Vinterfestspill i Bergstaden, som er tiltenkt spilt hvert år under festivalen. Lytt og la deg bergta av Gjermund Larsen Trios særegne klang og komposisjoner når dette albumet endelig utgis i oktober 2023.

Gjermund Larsen: fele
Andreas Utnem: Piano
Sondre Meisfjord: kontrabass

All compositions by Gjermund Larsen

Recorded at Tøyenkirka, January 27-30, 2023.
Engineer: Peer Espen Ursfjord
Mastering: Peer Espen Ursfjord

Produced by Gjermund Larsen This album has been supported by MFOs Vederlagsfond, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere.

Opplev en helaften med Tore Renberg og Gjermund Larsen Trio!

Det er også mulig å kjøpe rabattert samlebillett til både bokprek og konsert! Les mer her.

Gjermund Larsen Trio | Tøyen Sessions

Konsert

Tid: torsdag 14. mars 2024

Klokken: 20.30 - 22.00

Pris: 290 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev