Søk arrangement
UTSOLGT // Gitarfest 2022
 • Tid:
  fredag 13. mai 2022
 • Klokken:
  19:30- 23:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 430,- (pluss bill.avg. kr 30,-)
 • Tid:
  fredag 13. mai 2022
 • Klokken:
  19:30- 23:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 430,- (pluss bill.avg. kr 30,-)
UTSOLGT // Gitarfest 2022

Jojje Wadenius har spilt med alt fra Simon & Garfunkel, Steely Dan, Aretha Franklin, Diana Ross og The Backstreet Boys til Kent, Håkan Hellström og Cornelis Vreeswijk. Nå er han klar for den tradisjonsrike Gitarfest på Litteraturhuset Fredrikstad sammen med ti andre av Norges fremste musikere.

Gitarfest har vært arrangert på Litteraturhuset Fredrikstad flere ganger. Dette er en uhøytidelig sammenkomst med Norges absolutte gitarelite på scenen. Sammen spiller de en rekke udødelige slagere – med løs snipp, en god porsjon humor og hvor improvisasjon og ellevill gitarlek underveis er en viktig ingrediens.

– Etter lang tids koronapause for flere er vi mer motivert enn kanskje noen gang før. Vi lover en gjeng som er veldig klar for levere en gitarfest man sjelden har sett på en norsk scene, sier Øivin Fjeld, som er primus motor bak arrangementet.

Hovedkonsert – disse kommer:

Her er musikerne som er bekreftet når Gitarfest gjør comeback 13. mai 2022 etter to års corona-pause:

 • George «Jojje» Vadenius
 • Bjørn «Krisa» Kristiansen
 • Vidar Busk
 • Magnus Berg
 • Jon Pettersen
 • Øivin Fjeld
 • Rino Johannessen
 • Harald Otterstad
 • Jon Thorstensen
 • Adrian Bjerketvedt
 • Torstein Lofthus
NB: Ekstrakonsert!

Marius Lien og Magnus BergEtter hovedkonserten blir det ekstrakonsert i Joker bar (rett ved hovedscenen) med Marius Lien og Magnus Berg. Denne er inkludert i billetten. De er begge fremragende gitarister, kjent for drivende, gode blues-konserter og topp stemning. Bli igjen – og få med deg en helaften med god musikk.

Hovedkonsert – disse kommer:
Adrian Bjerketvedt

Adrian Bjerketvedt er en rock-/metalgitarist fra Sarpsborg/Fredrikstad-området. Han er inspirert av forskjellige sjangre fra blues til heavy metal. Adrian regnes som av de virkelig lovende «unge» gitaristene for tiden…At han ble anbefalt til GitarFest av selveste Svein Gundersen sier det meste…

Georg «Jojje» Wadenius fra Sverige regnes som en av Nordens absolutt beste gitarister gjennom tidene. På åttitallet var han en av New Yorks mest brukte gitarister, og han har spilt med artister som Roberta Flack, Diana Ross, Dionne Warwick. Aretha Franklin, Michael Franks, Backstreet Boys, Steely Dan og Simon and Garfunkel.  På midten av nittitallet flyttet han til Oslo, Han har produsert og medvirket på flere album med skandinaviske artister som Silje Nergaard, Lisa Ekdahl, Jan Eggum, Sigvart Dagsland, Rita Eriksen og Anne Grete Preus. Jojje har mottatt fem Grammies og en rekke musikkpriser i Sverige.

Her kan du lese intervju med Jojje Vadenius.

Her kan du se Jojje spille.

Harald Otterstad  er kveldens konfransier og var aktiv musiker i 1970- og 80-årene med ekte Hammond og synthesizere. Han måtte på slutten av 80-årene innse at veien til «rockestjernehimmelen» ble for lang og bratt, og endte isteden opp i sin hjemby Sarpsborg som advokat med strafferett som spesialfag. Men kjærligheten til rock og pop har aldri sluknet.

Jon Sverre Thorstensen er førsteamanuensis i musikk ved Høgskolen i Østfold, men for musikkinteresserte er han kanskje mest kjent som gitarist, komponist og arrangør. Han har jobbet og spilt med: Ole Paus, Jon Eberson, Peter Jöback (SV), Bård Slagsvold, Heidi Gjermundsen Broch, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Mia Gundersen, Susanne Fuhr og mange andre artister og land. Han har spilt konserter i Litauen, Tyskland, Nederland, Sverige og Danmark. Jon har også komponert og gitt ut flere album.

Vidar Busk er kjent som gitaristvokalistlåtskriver og plateprodusent innen sjangrene blues og soul. Han vokste opp i Langesund, men reiste til USA som 15-åring for å spille i bandet til den amerikanske bluesartisten Rock Bottom. Han turnerte i USA i flere år før han vendte tilbake til Norge i 1990, og vant Smugetprisen 1994. Sammen med gitarist og vokalist Daniel Eriksen og trommeslager Stig Sjøstrøm ga han i 2019 ut albumet Hustle & Flow under bandnavnet Back Porch Republic. Vidar Busk er kjent for å turnere mye og har spilt på de fleste store festivaler i Norge.

Rino Johannessen startet karrieren i Trosvik musikkorps, men er nok aller mest kjent som bassist i Dream Police og i utallige NRK-produksjoner som blant annet Idol. The Voice, Rondo, Amanda, MGP – og mange flere. Han har også spilt med artister og band som Nick Kershaw, Donna Summer, Queen Latifah, Dollie De Luxe, Morten Harket, Kylie Minogue, Jennifer Hudson– og mange, mange flere. Rino regnes som en av landets og Skandinavias aller dyktigste bassister.

Bjørn «Krisa» Kristiansen er fra Fredrikstad. Karrieren startet med bandet Dedications. Deretter fortsatte han i mossebandet Green Unions, noe som etterhvert ble til Norges første, og etter manges mening, største «hardrockband», Aunt Mary. Bjørn blir fremdeles ansett som en av landets absolutt største gitarister gjennom tidene!  Videre karriere består foreløpig av bl.a. Georg Keller Band, Alex (Alexandra Sandøys band ), BC , Pigalle Bluesband, New Jordal Swingers, Bud Corona, Fender Benders, Onkel Blå m.fl.

Som komponist er han ansvarlig for en anselig mengde flotte låter, og har utgitt tre soloplater i tillegg til å medvirke på uante mengder andre utgivelser.

Øivin Fjeld har preget musikkmiljøet i Fredrikstad og Norge i over 50 år, både som gitarist, reparatør, lydmixer, konstruktør, lærer og mye mer. Første band var the Mops, så fulgte Rhythmic Education, FjazzCo, Korpset, Småtroll, Jannicke «Svake Menneske», AFB (Andersen Fjeld Band ), Pep Talk, Fender Benders, samt mange andre. Øivin har medvirket både som studiomusiker og sit in-gitarist i mange konstellasjoner.  Øivin Fjeld har påtatt seg jobben som vert og medarrangør for GitarFest.

Magnus Berg (født 1996) fra Skiptvedt er en av landets mest lovende, unge gitarister. Han plukket opp gitaren allerede som 6-åring, og konsertdebuten fikk han seks år senere under Kraftfestivalen. Som 15-åring laget han sitt første album Going to St. Pete. I 2014 kom oppfølgeren Cut Me Loose – et album som fikk svært gode anmeldelser, og som gikk til topps på Roots Music Report (hvor de lå i 30 uker). Det ble også kåret til «Årets album-nykommer» av bluesbladet Blues Blast Magazine og som fikk heftig radiorotasjon i statene. I september 2017 kom neste album «In My Shoes». Magnus krysser over til et mer “rocka” uttrykk med inspirasjonskilder som Queens Of the Stone Age, Black Keys, Jack White/Whitestripe og AC/DC.

Jon Henrik Pettersen fra Fredrikstad har spilt gitar siden barnsben av. Han har opparbeidet seg et formidabelt ry som en gitarist i absolutt særklasse. Første band var Feedback….siden har han deltatt i utallige konstellasjoner, med folk som Ronnie Le Tekrø, John Norum, Jojje Wadenius med flere. Wild Willy`s Gang dukket også opp…og de siste 10-11 årene har Åge Sten Nilsens «Show Must Go On» vært hovedbeskjeftigelse.

Torstein Lofthus (født 1977) sitter bak trommene denne kvelden. Han er kjent fra supergruppen Red Kiteer og er en av Norges mest kjente og brukte musikere. Torstein har vært med på over 150 plateinnspillinger med band og artister som Hypersomniac, Marit Larsen, Silje Nergaard, Mira Craig, Morten Abel, Sivert Høyem, Aleksander Rybak, Elisabeth Andreason, Trine Rein, Sol Heilo, Lars Bremnes, Kari Bremnes, Inger Lise Rypdal og mange, mange flere. Torstein har også hovedfag i musikk, i kammermusikk jazz/improvisasjon.

Jojje Vadenius

Her kan du se Jojje spille:

Andre kommende arrangementer

Onsdag 10. aug 2022 kl 18:00
Møt Mette Werner og Amal Aden.
Lørdag 13. aug 2022 kl 12:00
Bli med å feire Pride med hele familien!
Fredag 19. aug 2022 kl 20:00
Stig Mass har gitt ut flere låter og album som Bipolar Superstar. Nå feirer han med konsert på Litteraturhuset Fredrikstad.
Lørdag 27. aug 2022 kl 20:00
Hvorfor vente til neste sommer, når vi kan høre dem allerede i august? Det skjer ikke så ofte, men nå får vi en unik duo-konsert med de to deLillos-heltene Lars og Lars.
Torsdag 15. sep 2022 kl 19:00
Vi setter oss i tidsmaskinen og reiser bakover og fremover i tid på Værsteområdet og Nordre Kråkerøy.
Onsdag 21. sep 2022 kl 19:00
NY SERIE: Vigdis Hjorth deler sine beste anekdoter og refleksjoner fra våre klassiske litterære perler.
Load More