Frelst: En hyllest til Jokke og mesterverket

Frelst regnes som Jokkes beste – et mesterverk i norsk rock og musikk. Bli med på en helaften der du får høre hvordan albumet ble til, alt som skjedde i kulissene – og ikke minst Frelst-konsert med Herr Smiths venner.

Foto: May-Irene Aasen

I 1991 slapp Jokke & Valentinerne det legendariske albumet Frelst, som regnes som et av de aller beste norske rockalbumene fra denne gullalderen, sydende av rock, pop, gospel, reggae, indie og viser. Bråkjekt og sårbart, skråsikkert og tvilende, selvopplevd og drømmende, med udødelige klassikere som «Aftenbønn», «Tempo» og «Her kommer vinteren».

Plata mottok Spellemannsprisen i klassen for rock under en uforglemmelig overrekkelse i 1992.

VG-journalist og musikkjournalist Anders Giæver fulgte Joachim Nielsen og miljøet rundt rockelegenden helt fra 1970-tallet – ikke minst som journalist i magasinet Nye Takter. I høst er Giæver aktuell med boken Frelst – og på Litteraturhuset Fredrikstad tar han tar oss denne kvelden med inn i tiden, kreativiteten, råskapen– og galskapen og kaoset – som endte opp med det som regnes som et av Norges aller beste norske rockealbumer fra denne gullalderen.

Kvelden toppes med konsert – der bandet Herr Smiths Venner tar oss gjennom hele det legendariske albumet. Dette blir en kveld med latter, råskap og fullt trøkk – i beste Joachim Nielsen-ånd!

NB: Dørene og baren åpner klokken 1900!

Disse kommer:

Anders Giæver er journalist og kommentator i VG. Som elev ved Forsøksgymnaset i Oslo på slutten av 1970-tallet kjente han Joachim Nielsen, May-Irene Aasen og mange av de i miljøet rundt dem som på forskjellige måter bidro til bandet og det universet Valentinerne skapte. Han startet som musikkjournalist i Nye Takter midt på åttitallet og skrev mye om Jokke og Valentinerne fra det første albumet “Alt kan repareres” i 1986 og frem til og med det fjerde albumet Frelst. Giæver var senere kulturredaktør i Dagsavisen før han startet i VG. Han står også bak den populære podcasten Giæver og gjengen i VG

Michael Abrahamsen er mangeårig deltaker i grasrotmiljøet i Oslo, i det utøvende rockemiljøet. Han har også jobbet som manager, sanger og vært innehaver av flere vannhull i hovedstaden, blant annet Joe’s Garage. Michael bor i dag i Fredrikstad, og han skal lede samtalen med Anders Giæver.

Disse spiller Jokke denne kvelden:

Se Joachim Nielsen få Spellemannsprisen i 1991:

Frelst: En hyllest til Jokke og mesterverket

Bokprek og konsert

Tid: lørdag 12. november 2022

Klokken: 20.00 - 23.00

Pris: 290 ,-

Dørene åpner kl 19.00.

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev