Søk arrangement
Fredrikstad Animation Festival
 • Tid:
  torsdag 24. okt 2019
 • Klokken:
  20:00- 03:00
Eksternt
 • Tid:
  torsdag 24. okt 2019
 • Klokken:
  20:00- 03:00
Eksternt
Fredrikstad Animation Festival

Siste helg i oktober er Litteraturhuset i Fredrikstad er vertskap for Nordens ledende festival for animasjon. Programmet som presenteres på huset består av de beste folkene innen satire og komediesjangeren med blant annet skaperen av kult-serien Rick and Morty, og gjengen bak NRK satsningen Satiriks.

UTSTILLING

 1. – 26. Oktober.

I stop-motion filmen Human Nature av Sverre Fredriksen & Zaou Vaughan møter vi på mer enn 30 dukker på 2 minutter. I utstillingen på Litteraturhuset i Fredrikstad inviterer vi til å ta en nærmere titt på dukkene fra filmen. Mange av dukkene er nakne mennesker: ett barn som er redd grønnsaker, damer med store pupper, gamle menn med rare vaner, og multi-kulturelle nakne svømmere. Resten er – fisker, katter, hunder, en elg, en salamander og en måke – som poserer i sine skreddersydde klær, i skalaen 5 cm til 30 cm. Hver dukke er håndlaget til minste detalj, sydd og tovet med aluminiumstrådsskjellet inni – så de kan animeres. Dukkene er laget av tekstil og tovet ull, fylt og formet med skum og ull. I tillegg til dukkene vises noen andre ting fra filmen, som dekor og ‘props’, samt noen bilder fra produksjonen og prosessen

TORSDAG 24. OKTOBER

18:00 MØT KORTFILMSKAPERNE

Pris: 115,-

Møt filmskaperne bak filmene i festivalens konkurranseprogram for nordisk-baltisk kortfilm. Etter første visning av hvert av kortfilmprogrammene laget av profesjonelle filmskapere, finner en spørsmål og svar seanse sted på Litteraturhuset i Fredrikstad, hvor filmskaperne vil dele sine innerste tanker om det å lage film og gi publikum innsikt i hva som inspirerer dem. I en avslappet og uformell atmosfære, kan du også få mulighet til å sosialisere med profesjonelle fra den norske og den internasjonale animasjonsscenen. Seansene er ledet av den franske animasjonseksperten Alexis Hunot.

21:30: ÅPNINGSSEREMONI

Pris: 150,-

Årets åpningsseremoni for animasjonsfestivalen setter den rette festivalstemningen med et utvalg kortfilmer fra festivalprogrammet på Litteraturhuset.  Offisiell åpningstale holdes av Fylkestingsrepresentant fra Viken, Camilla Eidsvold. 

Filmer som vil bli vist i programmet er:

Moral Orel: Help (D: Duke Johnson)

Origin of Man (D: Pjotr Sapegin)

Human Nature (D: Sverre Fredriksen)

FREDAG 25. OKTOBER

18:00: MØT KORTFILMSKAPERNE

Pris: 115,-

Møt filmskaperne bak filmene i festivalens konkurranseprogram for nordisk-baltisk kortfilm. Etter første visning av hvert av kortfilmprogrammene laget av profesjonelle filmskapere, finner en spørsmål og svar seanse sted på Litteraturhuset i Fredrikstad, hvor filmskaperne vil dele sine innerste tanker om det å lage film og gi publikum innsikt i hva som inspirerer dem. I en avslappet og uformell atmosfære, kan du også få mulighet til å sosialisere med profesjonelle fra den norske og den internasjonale animasjonsscenen. Seansene er ledet av den franske animasjonseksperten Alexis Hunot.

20:30: ET MØTE MED DAN HARMON

Ingen salg av enkeltbilletter

Årets hovedgjest, Dan Harmon, er mannen bak store komediesuksesser som Community og Rick and Morty. I denne modererte samtalen på Litteraturhuset i Fredrikstad, vil Dan diskutere hans mangfoldige karriere, gi innblikk i hvordan han kommer opp med ideer og vil gi inside informasjon om den gale verdenen som Emmy-vinnende animerte sci-fi sitcomen Rick and Morty foregår i, som han skapte i samarbeid med  Justin Roiland. Serien fikk stor oppmerksomhet for de første tre sesongene og nye episoder vil ha premiere i November. Kvelden er moderert av David Skaufjord  og vil bli etterfulgt av to episoder av  Rick and Morty: “Lawnmower Dog” og “Total Rickall“.

23:15: ANIMATED NIGHT: COMEDY AND SATIRE

Pris: 115,-

Midnattvisning med syv filmer somfår deg til å le. Fire av disse er episoder fra komedieserier laget av festivalens gjester fra Starburns Industry, Duke Johnson og Dino Stamatopoulos, som vil være tilstede i forkant av visningen. Programmet inkluderer tre kortfilmer som festivaladministrasjonen lo godt av på sin festivalrunde i Europa.

LØRDAG 26. OKTOBER

16:00: NORSK ANIMASJONSPIONEER – ANNA TYSTAD ARONSEN

Pris: 115,-

Anna Tystad Aronsen er av de virkelige pionerene innen det norske animasjonsmiljøet. Hun var en av de sentrale figurene i det første animasjonsstudioet i Norge, ABC Tegnefilm, som hennes livspartner Bjørn Aronsen etablerte tidlig i 1960. Hun var aktiv i det tidlige 60-tallet og helt opp til 80-tallet. Produksjonene hennes inkluderer et dusin av animerte oppdragsfilm så vel som et antall kortfilmer og TV-programmer.

I dette seminaret vil Anna sammen med hennes datter Nille Tystad og førsteemanusesis fra Høgskolen i Volda Gunnar Strøm sette fokus på den tidlige animasjonsscenen i Norge. Seansen vil fokusere på Anna Tystad Aronsens arbeid og spesielt filmen Trøbbel, som står som et tidlig eksempel på hvordan animasjon kan brukes for å omtale og vise frem sensitive og kontroversielle temaer.

20:00: SATRIKS

Pris: 150,-

Satiriks er NRK sin største satiresatsning på NRK´s nettspiller og sosiale media plattformer. Konseptet begynte i 2014 og har siden da hentet inn flere og flere humor-hoder til å produsere innhold. Bidragsytere som Svart Humor og Markedsavdeling1 har vært med fra starten av, og redaksjonen består i dag av en rekke ulike komikere som driver med alt fra sketsjer, parodier, live-events og podcasts til 5 på gata og skjult kamera.

Hovedmålet til redaksjonen er å tulle med nyheter, politikere, de med makt og dagsaktuelle temaer. I det siste året har gjengen i Satiriks jobbet med et TV-program hvor premisset er å involvere virkeligheten i størst mulig grad. Etter en kontroversiell første sesong våren 2019 etterfulgt av medieoppslag og kontroverser har Satiriks nå skiftet navn til NRK Vy i håp om å starte med blanke ark!

I løpet av arrangement på Litteraturhuset i Fredrikstad, vil sentrale medlemmer av programmet dele sin historie om hvordan de utviklet programmet og gi et lite innblikk i hvordan de produserer satire for programmet. De som kommer er Markus Gaupåas JohansenRandi Liodden og animatørene i Norske Grønnsaker. Samtalen ledes av prosjektleder for programmet Stig Morten Waage.

22:00: PRISSEREMONI

Pris: 150,-

For å hedre vinnerne av festivalens konkurranseporgram for Nordisk-Baltisk animert kortfilm vil en storslått prisseremoni avholdes på Litteraturhuset i Fredrikstad. Animasjonsfestivalens helt egen pris Golden Gunnar skal få sine eiere og juryene skal dele ut priser for beste animerte kortfilm, beste oppdragsfilm, beste studentfilm og beste langfilm. Og selvfølgelig hadde seremonien ikke vært komplett uten at også publikum får sitt og publikumsprisen blir delt ut, og helt til slutt den gjeveste av dem alle: Golden Gunnar Grand Prix.

 23:30: VINNERFILMER

Pris: 115,-

Etter at Golden Gunnar er delt ut til glade filmskapere, vil vinnerfilmene fra festivalens Nordisk-Baltisk konkurranseprogram vises i en ekstraordinær nattvisning på Litteraturhuset. Programmet blir ikke klart før vinnerne er kåret samme kveld.

 

Klikk deg inn på Fredrikstad Animation Festival sine hjemmesider for mer info

Andre kommende arrangementer

Lørdag 18. jul 2020 kl 19:00
Magnus dykker dypere inn i sitt eget liv, til inspirasjon og latter for publikum.
Onsdag 9. sep 2020 kl 09:00
Digital markedsføring er helt sentralt i bedriftens verdiskaping.
Torsdag 10. sep 2020 kl 19:00
Publikum kan spørre de to humoristene om hva som helst!
Mandag 14. sep 2020 kl 19:00
Et foredrag om kvinner som orker for mye! NB Eksternt billettsalg.
Tirsdag 15. sep 2020 kl 19:00
Foredrag med den svenske brannmannen Lasse Gustavson. NB Eksternt billettsalg.
Fredag 9. okt 2020 kl 20:00
MONNE har siden ung alder lagd og skrevet musikk om tanker, drømmer og forhåpninger til livet.
Load More