Fra arbeidsmaur til ufør

Tove Midtbø har alltid jobbet. Hun har vært 20 år i NRK som journalist og programleder på TV, og etter det jobbet nesten 15 år som medielærer. I 2021 fikk Tove Midtbø diagnosen MS. Da hadde hun vært delvis sykemeldt siden 2018, som føltes som en katastrofe siden hun bare ønsket å jobbe 100 %.

Å bli syk og bli pasient er krevende. Du skal forholde deg til innkallinger og brev, mange ulike mennesker og avdelinger, lange korridorer å finne fram i og ulike systemer på hvert sted. Du skal klare å lese epikriser og forstå hva spesialistene forklarer. Du har fastlegen og spesialistene, og mange andre du møter. Hvordan er det egentlig å være pasient?

Å bli syk og ende opp som ufør er utrolig vanskelig. Først tar det lang tid før du skjønner at du er syk, så tar det gjerne flere år å finne ut hva som feiler deg. Takket være en dyktig fastlege ble Tove sendt til en MR-undersøkelse, og hun fikk endelig vite hva som var den egentlige årsaken til alle plagene hennes. Etter en lang maraton i helsevesenet og NAV endte hun opp som ufør.

Foredraget handler ikke bare om å ramle ut av arbeidslivet, men like mye om hvordan man kan finne en ny balanse som gjør at man klarer å jobbe litt. I foredraget forteller hun blant annet om hvor viktig det var for henne å begynne å trene fast igjen.

Humor er viktig, og det er også mye av drivkraften i foredraget. Siden mannen hun lever sammen med, Nils Martin Brandvik, jobber med grafikk og animasjoner, tør hun love et foredrag der vi også kan le sammen. Livet blir mye lettere å leve hvis vi innimellom klarer å se på oss selv med et lite skråblikk. Det er mulig å leve et bra liv som ufør også!

Du møter:

Tove Midtbø har jobbet som journalist og tv-programleder i NRK i 20 år og som medielærer i 15 år. Hun fikk diagnosen MS (Multippel Sklerose) i 2021 etter mange år med utredninger og en lang maraton i helsevesenet og NAV. For Tove har det å bli syk og ende opp som ufør vært utrolig vanskelig. Først tar det lang tid før du skjønner at du er syk, så tar det gjerne flere år å finne ut hva som feiler deg. Dette foredraget handler ikke bare om å ramle ut av arbeidslivet, men like mye om hvordan man kan finne en ny balanse i hverdagen.

Nils Martin Brandvik har jobbet som tv-produsent, grafiker og fotograf i NRK i 18 år. Han har også jobbet med 3D animasjoner i mange år, og er i tillegg musiker og musikkprodusent. Nils Martin bidrar med grafikk og animasjoner som underbygger budskapet. Humor er viktig, og det er mye av drivkraften i foredraget. Livet blir mye lettere å leve hvis vi innimellom klarer å se på oss selv med et lite skråblikk.

Fra arbeidsmaur til ufør

Foredrag

Tid: tirsdag 13. februar 2024

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 160 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev