Helse- og omsorgssektoren her i landet trenger varme hender. Men kan den også bruke kjølige roboter, apper, sensorer og kunstig intelligens? Hvordan kan robotteknologi være til hjelp om vi blir syke?

Velkommen til folkemøte der vi diskuterer fordeler, muligheter og etiske aspekter ved bruk av teknologien i når enten vi selv eller noen vi er glad i trenger hjelp fra helsevesenet.

Professor i folkehelsevitenskap Camilla Ihlebæk legger frem erfaringer og forskning på bruk av robotteknologi i demensomsorgen.

Camilla underviser og veileder studenter på masterstudiet i folkehelsevitenskap. Hennes forskningsinteressene er i hovedsak konsentrert omkring subjektive helseplager, arbeidsdeltakelse og sykefravær, arbeidsrettet rehabilitering, helsefremmende omgivelser og aktiviteter. Ihlebæk jobber ved både HiØ og NMBU.

 

 

Fysiker og dataviter Inga Strümke deltar i panelet

Inga oppdaget maskinlæring under arbeidet på doktorgraden sin i partikkelfysikk, og innså hvor utrolig bra, eller potensielt utrolig dårlig, AI-løsninger kan være, alt avhengig av hvordan de brukes og hvordan de ble laget.

Hun har diskutert relativitetsteori, gravitasjonsbølger, bevissthet og kunstig intelligens i ulike medier inkludert radio og TV, og har engasjert seg sterkt i den nasjonale AI-debatten.

Budskapet hennes er at det er viktig å være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk, og alltid med mennesket i sentrum.

Hun jobber til daglig med ansvarlig bruk av kunstig intelligens i PwC.

Strümke mottok formidlingsprisen ved UiB i juni 2019.

Rita Standal, geriatrisk sykepleier og nestleder i Norsk sykepleierforbund i Østfold.

Standal er geriatrisk sykepleier med mer enn 20 års kommunal erfaring fra hjemmesykepleie og kortidsavdeling.Hun er til daglig hovedtillitsvalgt for Norsk sykepleierforbund i Fredrikstad kommune og nestleder i Norsk sykepleierforbund i Østfold.

 

 

Ordstyrer under Folkemøtet er Steffen Fjærvik

Fjærvik har bakgrunn som redaksjonell leder og journalist fra NRK (TV, radio og nett), TV Østfold og Sarpsborg Arbeiderblad/TV Østfold. I tillegg har han jobbet i mange år som fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk (IJ), Norges nasjonale kompetansesenter for etter- og videreutdanning av journalister.

Les mer på www.Forskningsdagene.no

 

HOVEDBILDE: Her ser du AV1 i et klasserom, kommunikasjonsroboten som muliggjør skolegang for barn og unge med langtidssykdom. Foto: Estera Kluczenko, No Isolation.

Skal roboter passe på bestemor eller barna våre om de blir syke?

Folkemøte

Tid: onsdag 25. september 2019

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: gratis

Arrangør: Høgskolen i Østfold

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev