Søk arrangement
Folkemøte: Hva vil vi med Gamlebyen?
 • Tid:
  mandag 5. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
 • Tid:
  mandag 5. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
Folkemøte: Hva vil vi med Gamlebyen?
Gamlebyen er en av Nord-Europas best bevarte festningsbyer og en av Fredrikstads store turistattraksjoner. Men hvilken visjon har politikerne og byens innbyggere for hvordan vi skal utvikle og bevare Gamlebyen? Foreningen Gamle Fredrikstad og Gamlebyen Gårdeierforeningen har gått sammen om å utarbeide et strategidokument under tittelen Gamlebyen mot 2032. Her utfordrer de politikerne på en rekke områder.
For å skape en levende bydel har de satt seg konkrete mål om økt aktivitet, styrke det formelle og reelle vernet av Gamlebyen, fylle militære bygninger med virksomhet og etablere et nytt besøkssenter. Her kan du lese utdrag fra visjonen.
I 2032 er Gamlebyen en levende by(del) med en tydelig historisk forankring og stor grad av autentisitet. Den fremstår som attraktiv for fastboende og besøkende, har et levende og variert nærings- og handelsliv og er hele byens stolthet og identitetssymbol.

 Gamlebyen er anerkjent nasjonalt og internasjonalt som et betydelig militærhistorisk kulturminne og attraktivt besøksmål. Et stort antall besøkende og mange attraksjoner og kulturarrangementer gjennom hele året bidrar til et variert og lønnsomt næringsliv.

Deler politikerne denne visjonen, og hvordan vil de jobbe for økt aktivitet i Gamlebyen? Hvilke tiltak ligger i kommunens arealplan for området og hva mener folket: Hva vil vi med Gamlebyen? Hvilken rolle skal Fredrikstad kommune ta og hvilket ansvar ligger på Forsvarsbygg som i dag eier store bygningsmasser som står tomme?

Historiker Trond Svandal innleder om Gamlebyens historiske posisjon og betydning.

Dag Strømsæther legger frem Gamlebyen mot 2032 og forteller om visjonen for festningsbyen. 

Paneldebatt med: 

Ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård (Ap)

Knut-Thomas Hareide Larsen (H)

Elin Tvete, gruppeleder og kommunestyrerepresentant i Senterpartiet

Debatten ledes av sjefredaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen.

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More