Søk arrangement
Familiesøndag: Olje, plast og klimaendringer
 • Tid:
  søndag 20. mar 2022
 • Klokken:
  12:00 - 14:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 50 ,- (pluss bill.avg. kr 10,-)
 • Tid:
  søndag 20. mar 2022
 • Klokken:
  12:00 - 14:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 50 ,- (pluss bill.avg. kr 10,-)
Familiesøndag: Olje, plast og klimaendringer

Velkommen til familiesøndag!

Denne søndagen får vi besøk av Pia Strømstad som skal fortelle oss alt vi ikke vet om plast og olje.

Hun har skrevet boka «Olje» som handler om hvordan Norge fant olje og ble forandret for alltid. Oljen gjorde Norge til et rikt land og har gitt oss mange muligheter, men nå må vi snu oss om. Kan oljebransjen være med på å skape en grønn framtid? Dette kommer Pia til å forteller oss om. Og er det noe du lurer på, spør Pia etter foredraget.

I tillegg kommer Erikk McKenzie med sin spennende forestilling  «Stemmebånd – en forestilling om klima og karbon»

Det norske oljeeventyret har en slutt som ennå ikke er laget. Historien om de menneskeskapte klimaendringene har så vidt begynt. Utstyrt med en kassettspiller, en bunke lydkassetter og sin fars overlevelses-drakt, vikler Erikk McKenzie seg inn i stemmer fra vitenskap, nyhetsreportasjer og politiske utspill, hvor også hans egen lille historie krysser historien om hydrokarbonet.

Dette er en spennende søndag for deg som er Miljøagent eller ønsker å bli det! Eller deg som lurer på hva er egentlig olje og plast… 

Husk at kaféen er åpen, vi selger boller, kaker, pølser og drikke. I tillegg har vi en liten bokhandel hvor du kan kjøpe gode barnebøker! Kaféen er åpen en halv time før forestilling og en time etter. Vi setter fram tegnesaker og spill og håper at flest mulig barn har lyst til å bli igjen og leke med hverandre!

Velkommen til oss 🙂

Pia Strømstad er journalist og forfatter og har skrever flere faktabøker for barn og unge. Pia har 5.dan svart belte i taekwondo.

Pia er en strålende formidler som reiser rundt i Norge og snakker om sine bøker.

Erikk McKenzie arbeider som musiker, danser, koreograf og produsent.

Etter studier ved School for New Dance Development i Amsterdam har han vært danser og utøver i – og komponert musikk for – en rekke forestillinger i inn- og utland. I sitt koreografiske arbeide har han utforsket forholdet mellom kropp og lyd, og mennesket som møtepunkt mellom natur og teknologi.

Barneprogrammet vårt er spesielt støttet av:

Andre kommende arrangementer

Mandag 31. jan 2022 kl 18:00
Forskergruppen AreaS presenterer tre kapitler i sin nye bok «Living Alliances, Leaving Alliances; Interdisciplinary Perspectives».
Tirsdag 1. feb 2022 kl 19.00
Kina er i ferd med å bli en supermakt og utfordrer USAs dominerende stilling i verden. Er dette begynnelsen på en ny kald krig? Møt Jan Arild Snoen og Torbjørn Færøvik.
Tirsdag 1. feb 2022 kl 16:00
Kom og lær om hvordan man lager en tegneserie.
Onsdag 2. feb 2022 kl 18:00
Vi møter mennesker som  på hver sin måte viste et opprør som barn eller opplevde foreldrenes kreative motstand mot okkupasjonsmakten.
Søndag 6. feb 2022 kl 12.00
En vakker spansk-norsk forestilling for hele familien.
Tirsdag 8. feb 2022 kl 19:00
Lokalhistoriker Svein Skahjem forteller om husmannsplassene I Fredrikstad- og Rolvsøymarka. Sporene er i ferd med å forsvinne, og med dem en viktig del av vår lokale historie.
Load More