Søk arrangement
Æventyrlandet Georgia
 • Tid:
  onsdag 12. feb 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
 • Tid:
  onsdag 12. feb 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:15
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
Æventyrlandet Georgia

Georgia og Kaukasus er et av de vakreste fjellområdene i verden. Bli med når kjentmannen Richard Bærug tar oss med på fjelltur i det mest avsidesliggende området i Europa – Svaneti.

Ifølge den georgiske skapelsesberetningen fikk georgierne ved en guddommelig feiltakelse det vakreste landet på jord. Og i dette landet er Svaneti den skjønneste delen – med rette kalt Europas tak. Mellom majestetiske fjelltopper på over 5.000 meter ligger flere bebodde bygder på over 2000 meter. Her lever eldgamle tradisjoner som for lengst har forsvunnet andre steder i Europa. Så himmelsk vakkert at det til og med får norske fjell til å blekne.

Dette er det sagnomsuste området Knut Hamsun reiste til på 1910-tallet, og som han skrev om i boken I Æventyrland.

Som eneste vesteuropeer har Richard Bærug bodd i Svaneti de seneste ti årene. Nesten hver uke har han vært på fottur eller skitur i denne høyeste fjellregionen i Kaukasus og Europa.

Nordmannen driver Grand Hotell Ushba i Svaneti, nord i Georgia. Før var det Bærug som spurte lokalfolk om veien – nå er det ham de lokale spør om råd …

Denne kvelden tar kjentmannen oss med på en reise i dette ukjente eventyrlandet. – enestående natur med sagnomsuste fjelltopper, vakre små kirker, bortgjemte landsbyer og eiendommelige tårnhus som står på Unescos verdensarvliste. Og ikke minst spennende møter med mennesker som fremdeles bor i dette fjellområdet.

Se video og billedgalleri med Bærug fra Georgia lenger ned på siden.

Hør NRK-intervju med Bærug nederst på siden.

Richard Bærug bor og driver hotell i fjellregionen Svaneti i Georgia. Foto: Roy Freddy Andersen / pencil.no

Richard Bærug har tidligere gitt ut bøkene Det ukjente eventyrlandet i Europa – om nettopp Svaneti. I tillegg har han utgitt boken Putins presse, om mediesituasjonen i Russland. Nå er han bokaktuell med Svaneti – essensen av Kaukasus. Dette er en turbok med beskrivelser av mange konkrete fotturer i de fantastiske fjellene.

Dette intervuet med Richard Bærug ble sendt på NRK Urix på lørdag i 2016:

html

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 28. jan 2020 kl 19:00
I 2019 ble Peru kåret til verdens ledende kultur- og kulinariske destinasjon av World Travel Awards – samtidig som Machu Picchu ble kåret til verdens ledende turistattraksjon.
Onsdag 29. jan 2020 kl 08:30
Vet du hva som skal til for å delta i en offentlig konkurranse? Seminar.
Søndag 2. feb 2020 kl 13:00
Rødhette og ulven på norsk og arabisk lest av Eva-Lotta Sandberg og Maryam Alshaaban.
Mandag 3. feb 2020 kl 11:00
Hvorfor bor det folk på Byens Marker, Nabbetorp, Sorgenfri Nordby og Selbak? Lokalhistoriker Svein Skahjem åpner vårt nye formiddagstilbud i 2020.
Mandag 3. feb 2020 kl 19:00
Om samspillet mellom arbeidsgiver og jobbsøkere i ansettelser. Foredrag med Frode Haaland.
Onsdag 5. feb 2020 kl 08:00
– Kanskje den største faren er å ikke ha noen?
Load More