Søk arrangement
En thriller om sjelen
 • Tid:
  torsdag 20. mai 2021
 • Klokken:
  20:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
Se sendingen her.
 • Tid:
  torsdag 20. mai 2021
 • Klokken:
  20:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
Se sendingen her.
En thriller om sjelen

Sjelen finnes ennå. Den er her som livets grunntone. Men oftere og oftere blir den overdøvet av andre og høyere lyder. Er vi i ferd med å miste kontakt med sjelen vår?

Den svenske forfatteren Lina Wolff følger opp den prisbelønte romanen «De polyglotte elskerne» (2016) med en burlesk fortelling om hvordan livet vårt kan forandre seg hvis vi velger å åpne opp vårt indre, og vise omtanke for andre enn oss selv.

«Kjøttets tid» er en av årets sterkeste romaner, i hele Europa. Vi er i Madrid. En svensk journalist møter en mann på flukt. Vi trekkes inn i en thriller – om det merkelige nettshowet «Kjøttets tid» og en lemlestet nonne. Romanen minner oss om det overfladiske i vår tid, og samtidig behovet vårt for renselse og frelse.

«Kjøttets tid» er en rå roman om menneskets behov for åndelighet i en ytterst kroppslig virkelighet. Denne undersøkelsen av det kjødelige i alle dets sjatteringer er også en nådeløs skildring av kampen mellom kjønnene.

Lina Wolff (1973) debuterte i 2009 med novellesamlingen «Många människor dör som du». Romanen «Bret Easton Ellis och de andra hundarna» (2012) ble belønnet med Tidningen Vi:s litteraturpris, nominert til Sveriges Radios romanpris og oversatt til engelsk. I 2016 utkom Wolffs andre roman, «De polyglotte elskerne», som ble belønnet med den prestisjetunge Augustprisen og solgt til tjue land. For «Kjøttets tid» vant hun Aftonbladets litteraturpris 2019.

«Kjøttets tid» er oversatt av Bodil Engen.

Foto: Gustav Bergman

Litterære priser:
 • Aniarapriset 2020
 • Piratenpriset 2020
 • Aftonbladets litteraturpris 2019
 • Svenska Dagbladets litteraturpris 2016
 • Augustprisen 2016
 • Tidningen VIs litteraturpris 2012

Samtalen ledes av Ida Fjeldbraaten. Ida (født 1984 i Fredrikstad) debuterte i 2020 med romanen Jerv, en bok hun også ble nominert til P2-lytternes romanpris for. Les mer om Ida her. Til daglig jobber Ida som tekstforfatter og driver miniforlaget Teori & praksis. Hun har også hatt tekster med i antologien Signaler.

Anmeldere om boken:
Morgenbladet

Å lese dette svenske supertalentet er som å sette tennene i en saftig biff etter uker med knekkebrød. Ida Vågsether, Morgenbladet

kk

«Kjøttets tid» er en roman av høy litterær kvalitet, skrevet av en svensk forfatter med et latinamerikansk lynne. Hun er en sjeldenhet i den nordiske forfatterfloraen. Even Teistung, Klassekampen

aftenposten

Forfriskende original … en underholdende fortelling med en dyster beskjed: Viljen er underlagt kroppen. Mari Grydeland, Aftenposten
Les hele anmeldelsen her.

Andre kommende arrangementer

Onsdag 16. jun 2021 kl 17:00
Vi inviterer hele familien til dans og sprell  i sola på Blomstertorvet. Dette arrangementene er en del av våre utendørsarrangementer i juni.
Lørdag 28. aug 2021 kl 19:00
Iranske poeter danser med norske poeter i årets Poesi i Grenseland. Temaet i år er undertrykkelse, frigjøring og sivil ulydighet.
Onsdag 1. sep 2021 kl
Litteraturfestivalen Ord i Grenseland arrangeres fra den 1. til den 5. september. Årets festival har fått navnet «Kjære mor».
Mandag 6. sep 2021 kl 19:00
Ta valgene før fisken begynner å lukte. Det er Anita Krohn Traaseths råd i hennes nye og personlige bok om ledelse «Fisken på disken».
Torsdag 16. sep 2021 kl 19:00
Forfatter Thorvald Steen og psykiater, forfatter og professor Finn Skårderud om kunst og galskap.
Torsdag 23. sep 2021 kl 18:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Load More