Møt superspaneren: Ekte krim, ukjente historier og litt humor

Hvem var mennene i ransmiljøet som rystet Norge på 90-tallet? Hvordan ble NOKAS-ranerne pågrepet, og hva var den egentlige grunnen til at Munch-ranet ble utført? Hva gikk egentlig galt i Baneheia-saken? Og hva gjør Lørenskog-saken så unik og komplisert? Hvilke spor jager politiet?

Hva er de nyeste sporene i Orderud-saken? Hva gjør det med deg når jobben blir en besettelse?

Superspaneren Johnny Brenna og krimkommentatoren Øystein Milli har levd tett på de fleste store krimsakene de siste 20 årene.

Denne kvelden åpner de opp om livet som politispaner og krimjournalist. Duoen tar publikum med på innsiden av mysteriene som ryster og engasjerer oss alle og stiller ubehagelige spørsmål. De deler raust av sine egne erfaringer – blant annet hvordan de spesielle yrkene på livets skyggeside har preget livene deres og formet dem som mennesker – og de forteller ukjente historier, blant annet om da en av dem var sekunder fra døden.

Dessuten: Ikke en gang den råeste krimmen er blottet for humor. Hvordan er det å kjøre om kapp med kriminelle når politimannen stiller til start med en sliten Volvo og motstanderen har stjålet den råeste som finnes på fire hjul? Hvordan er det å smadre både en bil og en rundkjøring i biljakt – med en skokk politifolk som vitner?

Avslutningsvis får publikum anledning til å stille ekspertene spørsmål.

Gled deg til en helaften med et unikt innblikk i ekte norsk krim – i kulissene!

NB: Joker bar åpner klokka 18.00. Vær tidlig ute for å sikre deg en god plass i salen.

Du møter:

Foto av Johnny Brenna

Johnny Brenna har til sammen 20 års erfaring fra politiet. Han viet mye av karrieren til å jobbe mot de aller tyngste kriminelle, blant andre David Toska og ransmiljøet. Brenna var med da politimorderen Kjell Alrich Schumann ble pågrepet på dramatisk vis en måned etter drapet på politimannen Arne Sigve Klungland. Han har også skrevet en rekke krimromaner sammen med Sigbjørn Mostue.

Øystein Milli har jobbet i VG siden 2001, først som krimreporter og så som krimkommentator, blant annet i podcasten Krimpodden. Han var programleder for NRK-serien “Gåten Orderud”, hvor han gikk opp gamle og nye spor i et av tidenes største drapsmysterier i Norge. Milli har fulgt de aller fleste krimsakene i Norge, og er en mye brukt ekspert i flere medier. Han har gitt ut to bøker: “Orderud. Avhørene. Løgnene. De nye sporene”. Høsten 2023 utgir han “Dødelig brorskap” – en bok som om den norske MC-krigen og bombingen i Drammen.

Møt superspaneren: Ekte krim, ukjente historier og litt humor

Samfunn

Tid: torsdag 19. oktober 2023

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 250 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev