EKSTRA: Autisme – når hodet blir kaos

Vi vet mye om hvordan autisme ser ut fra utsiden, men hvordan er det egentlig å være inne i hodet til en med denne diagnosen? Den kjente rapperen Jon-Are Masternes (KLISH) gir oss sin historie – fra innsiden av hans eget hode. 

Jeg har faste regler for hvordan jeg skal være når jeg handler, når jeg tar bussen, hvordan hver dag skal være, hvordan andre mennesker skal være og hva jeg ikke burde snakke om når jeg møte andre.

Dette skriver Jon-Are Masternes. Han er kjent som den nordnorske rapperen KLISH og fikk diagnosen autismespekterforstyrrelser (ASF) da han var 35 år. Nå får vi bli med inn i hodet hans og bli kjent med en tilværelse som kan synes både kaotisk, streng og ikke minst slitsom.

Autismen er til å leve med, men det krever nitid planlegging og utmattende tankearbeid.

Jon-Are er en skarp iakttaker. Han forteller ærlig og sårbart om hvorfor kommunikasjon kan være så vrient, men også om psykiatri, rus, selvskading, musikk, tunge tanker, om ikke å passe inn – og om det å bli glad i sin egen annerledeshet.

Samtalen ledes av vår egen Trond «Kurte» Andreassen. Kurte er en ildsjel og en velkjent leder med stort nettverk innen Fredrikstad-idretten. Her har han hjulpet ungdom hele sitt liv, både i skolen og i idretten. Han har vært lærer på ungdomstrinnet i 36 år, de siste 14 årene som spesiallærer. Han har også vært sosiallærer i fem år.

EKSTRA: Autisme – når hodet blir kaos

Bokprek

Tid: mandag 11. desember 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 180 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev