Søk arrangement
AVLYST ** Diskriminering og psykisk helse i et immigrasjonsperspektiv
 • Tid:
  torsdag 12. nov 2020
 • Klokken:
  18:30- 21:00
 • Arrangør:
  • Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse
Gratis inngang
Hent ut fribillett
 • Tid:
  torsdag 12. nov 2020
 • Klokken:
  18:30- 21:00
 • Arrangør:
  • Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse
Gratis inngang
Hent ut fribillett
AVLYST ** Diskriminering og psykisk helse i et immigrasjonsperspektiv

Diskriminering er et stort spørsmål for tiden, og Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse vil gjerne løfte debatten om diskriminering innen psykisk helse og rus.

Velkommen til temakveld om diskriminering innen psykisk helsetilbud med blikk på det flerkulturelle landskapet. Hvordan ser dette feltet ut? Hva er typiske hindringer og muligheter for å hindre/minske/forebygge diskriminering?

Foregår eventuell diskriminering systematisk og synlig, eller er det skjulte og underliggende momenter som er viktigst å belyse og forstå (kultur, språk, varianter av rasisme etc.)? Hvordan ser grenselandet mellom diskriminering og utenforskap/stigmatisering ut?

Forsker og psykolog Warsame Ali, forfatter Rahma Hamed og psykolog Nnakaenyi Eribe vil belyse disse spørsmålene.

Warsame Ali er forsker med mastergrad i psykologi. Han er forsker ved Enhet for migrasjonshelse ved Folkehelseinstituttet (FHI), og har tidligere deltatt på Erfaringskompetanse sitt Toppmøte.

Rahma Hamed er forfatter og ønsker å bli psykolog. Som barn flyktet hun fra Irak etter at USA invaderte landet. Den trygge tilværelsen blir borte. Pappa blir borte og hjembyen ødelegges.

Nå i 2020 kom Rahma ut med boken «Å samle solstråler fra Mosul til Drammen». Hun skriver blant annet om mental helse, traumer, tabu og følelsen av å vokse opp i to verdener. På temakvelden møter vi henne i samtale med Styrk Fjærtoft fra Erfaringskompetanse.

Nnakaenyi Eribe jobber som psykolog på en allmennpsykiatrisk poliklinikk ved Lovisenberg DPS i Oslo. Han er utdannet ved Roehampton University i London og Syddansk Universitet i Odense, og ble uteksaminert i 2016. Hans interesseområder er transkulturalitet og klinisk behandling.

Gratis inngang. Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å ta ut gratisbilletter på forhånd her:

https://litthusfred.ticketco.events/no/nb/e/diskriminering_og_psykisk_helse_i_et_immigrasjonsperspektiv

Det tas videoopptak fra temakvelden som blir tilgjengelig på våre nettsider uken etter.

Les også:

https://erfaringskompetanse.no/nyheter/diskriminering-er-juss-ikke-subjektiv-synsing/

Andre kommende arrangementer

Torsdag 3. des 2020 kl 19:00
En samtale med Ingrid Brekke på bakgrunn av hennes bok Polen. Aske og diamanter.
Torsdag 3. des 2020 kl 18:00
Markering av FNs internasjonale dag for funksjonshemmede.
Søndag 6. des 2020 kl 09:00
Julen er høytid – også for litteraturen. Litteraturhuset Fredrikstad gir deg  juleklassikere hver søndag i advent, på nett. I dag: Peter Christian Asbjørnsens "En gammeldags juleaften".
Søndag 13. des 2020 kl 14:00
Hør Stanghelle fortelle om boka, prosessen og møtene med kongen. 
Søndag 13. des 2020 kl 09:00
Julen er høytid – også for litteraturen. Litteraturhuset Fredrikstad gir deg  juleklassikere hver søndag i advent, på nett. I dag: Dikt av Jens Bjørneboe.
Torsdag 17. des 2020 kl 19:00
Solokonsert med Magnus Grønneberg
Load More