Allerede en drøy uke etter pandemiutbruddet for alvor traff verdenssamfunnet, var det klart at verden trolig aldri vil bli den samme. De økonomiske konsekvensene er enorme, de menneskelige og medisinske likeså.
Men hvordan vil koronautbruddet påvirke den globale utviklingen? Hvilken verden kommer ut i den andre enden? Hvordan vil krisen påvirke hvordan vi mennesker ser på hverandre, på internasjonale organisasjoner, på politiske ledere og nasjonalstaten kontra overnasjonale løsninger? Blir verden mer global, vil mennesker for alvor oppdage nasjonalstatene svakheter og manglende kraft til å løse kriser? Eller vil troen på nasjonale løsninger forsterkes?
Møt utenriksredaktør i Klassekampen Mari Eifring i samtale med forfatter og journalist Tove Gravdal.
Eifring og Gravdal tar for seg koronakrisen, klima, statsledere, USA og Kina og FNs sikkerhetsråd.
Gravdal er aktuell med boken Til bords med de med mektige som tar for seg FNs sikkerhetsråd. FNs sikkerhetsråd er verdens mektigste møteplass. Det har makt til å starte kriger og kan gripe inn i staters indre liv. Rådet er et barometer for det internasjonale samarbeidsklimaet, som er temmelig dårlig idet FN runder 75 år. Hvordan stiller de seg til den globale krisen vi nå står overfor? Splitter det verdenssamfunnet eller trekker alle sammen for å finne en løsning?
Arrangementet er gjort mulig med støtte fra