Politisk toppmøte: Det som venter oss

De regnes som to av Skandinavias fremste etterkrigspolitikere. Hør hva eks-statsministerne Carl Bildt og Erna Solberg tenker om krigen i Europa og den usikre framtiden vi nå står overfor.

Denne kvelden under dokumentarfestivalen Kontrast får publikum en sjelden mulighet til å møte to tidligere nordiske statsministere i samtale om Norge og det nye Norden og Europa som vil komme den dagen den blodige krigen i Ukraina en dag tar slutt. Og hvordan skal Norge og Europa i tillegg komme seg gjennom økonomisk uvær, klimakrise og store demografiske utfordringer med en raskt aldrende befolkning?

Så: Hva venter det oss der fremme?

VGs politiske redaktør, Hanne Skartveit sitter ved rattet og loser oss trygt gjennom denne kvelden med de to.

Erna Solberg er aktuell med boken Veien videre. Krigen i Europa, det grønne skiftet og en aldrende befolkning gjør at vi må ta betydelige grep om vi ønsker å bevare en høy grad av trygghet og tillit i samfunnet vårt, mener Høyres partileder. Samtidig driver den teknologiske utviklingen fram en globalisering som forandrer det økonomiske tyngdepunktet. Hva er Norges plass i den nye verden?

Carl Bildt er Sveriges internasjonalt mest kjente nålevende statsmann. Han har vært statsminister, utenriksminister og har hatt flere EU- og FN-oppdrag. I hans nye bok Mina krig skriver han avslørende og personlig om sine møter og forhandlinger fra Narva til Timbuktu, men først og fremst om Russlands forsøk, med kriser og krig, å skru klokken tilbake i tid Ukraina og Georgia.

Erna Solberg og Carl Bildt setter seg sammen kl 1900 for å drøfte det nye Norden og Europa som kommer etter den blodige Ukraina-krigen. Hva slags Russland kommer etter Putin – og hvordan forholder vi oss til en nabo som rasler med atomsablene og som fremstår som en alvorlig trussel mot sikkerheten i vår del av verden?

NB: Dette arrangementet var tidligere lagt ut som tre separate arrangementer. Har du kjøpt billett til en av disse, gjelder billetten fortsatt til dette arrangementet.

Disse kommer:

Carl Bildt

Carl Bildt var Sveriges statsminster 1991-1994. Han var landets utenriksminister 2006-2014. Han er fortsatt aktiv diplomat og samfunnsdebattant.

Erna Solberg er leder for Høyre. Hun var Norges statsminister fra 2013 til 2021.

Hanne Skartveit har vært politisk redaktør i VG siden 2009 – og skal lede samtalene denne kvelden. Hun står også bak podkasten Skartveit.

Dette arrangementet er en del av

Dokumentarfestivalen Kontrast, 18.-23. april 2023:

Se hele programmet her, kjøp festivalpass og få med deg alt som skjer.

Politisk toppmøte: Det som venter oss

Dokumentarfestivalen Kontrast

Tid: torsdag 20. april 2023

Klokken: 19.00 - 21.00

Pris: 150 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dokumentarfestivalen Kontrast 2023. Du kan kjøpe festivalpass til alle arrangementene hele uka her.

KJØP FESTIVALPASS

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev