Den store samtalen om humor
  • Tid:
    tirsdag 7. mai 2019
  • Klokken:
    19:00- 20:00
Pris:
  • 110,-

Kødd eller krenk?

Hva ler vi av? Hvor går grensen for hva vi kan spøke med? Hvordan har humoren forandret seg? Blir vi lettere krenket nå enn tidligere? Hvem bestemmer hva som er morsomt?

Programleder Shabana Rehman Gaarder tar en lett humordebatt med komiker Zahid Ali og forfatter av boken Hva ler vi av?, Dagfinn Nordbø.

Dagfinn Nordbø er tekstforfatter med 30 års erfaring fra den norske humorscenen. Han dannet Det Norske Poesi & Satireorkester i 2009. Spaltist og kommentator i bl.a. Klassekampen, Aftenposten, VG, Vårt Oslo. Forfatter av  boka «Hva ler vi av? Samtaler om humor» der han intervjuet en rekke av våre beste komikere. Han var også fast bidragsyter til humorprogrammet Hallo i uken.

Zahid Ali har medvirket i blant annet Nissene på låven (TVNorge), programmet Rikets Røst (TV 2) med Otto Jespersen i 2005 og Hellfjord (NRK ). Han startet som stand-up-komiker i 1999, etter å ha gått et år på Ringerike folkehøgskole (skolen startet i etterkant opp en egen linje; Stand-Up & Revy). Han markerte seg med sin spontane, lekne og absurde stil på scenen. Han var svært opptatt av å få publikum til å føle at showene hans var ferskvare ved å inkludere publikum i innslagene. Ali bruker ofte sin innvandrerbakgrunn til å belyse betente temaer i sine show.

Erik Frisch debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1978 på Cappelen. Hans novelle Pommac ble inntatt i antologien Noveller i Samtiden som ble utgitt på Aschehoug forlag i 1981 med Halldis Moren Vesaas, Idar Stegane og Simen Skjønsberg som redaktører. Foruten å ha skrevet roman og noveller har Frisch også vært innom dramaet som litterær form, noe som fremgår av bibliografien under. Enakteren Visitten ble oppført på Det Åpne Teater i Oslo (1993). For øvrig har han bidratt med dikt og epistler i det italienske kulturtidsskriftet Inchiostri (1999-2004), og med poesi i det amerikanske litterære tidsskriftet Literary Matters (2014-2016). Forfatteren var æresgjest under poesifestivalen Angeli Nel Cielo De Cilentoi Ceraso, Italia i 2007.