Søk arrangement
Den nysgjerrige lytter – samtale med Synne Skouen
 • Tid:
  torsdag 15. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Bodil Maroni Jensen
Pris:
 • 120,-
Eksternt
 • Tid:
  torsdag 15. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Bodil Maroni Jensen
Pris:
 • 120,-
Eksternt
Den nysgjerrige lytter – samtale med Synne Skouen

Samtalepartner er Bodil Maroni Jensen, forfatter av boken Den nysgjerrige lytter. 

Musikk av Synne Skouen med fiolinisten Geir Inge Lotsberg.

Les mer:

«På sett og vis opplever jeg å ha vokst opp i krysningspunktet mellom ellevill overdrivelse og skjerpet alvor», sier Synne Skouen, som gjennom femti år har vært en ustoppelig og slagferdig talsperson for de smale kunstuttrykkene i offentligheten.

Samtalen vil komme innom mange av de spørsmålene Synne Skouen har vært opptatt av gjennom sin lange karriere som anmelder, skribent, kulturleder i NRK, leder i Norsk Komponistforening, spaltist i Aftenposten og meningsytrer på Facebook.

Den nysgjerrige lytter – Samtaler med Synne Skouen kommer ut på Solum Bokvennen 9. september i år. Boken har undertittel Fra Arbeiderbladet til Facebook. Det peker på Skouens skribentvirksomhet, som begynte i Arbeiderbladet – en avis som ikke eksisterer under dette navnet lenger – og som hun nå har fortsatt med i det redaktørløse mediet Facebook. Her har hun funnet sin egen form, og med samme skarpe blikk som i tidligere artikler, fremmer sine synspunkter, henvendt til en offentlighet.

Boken kan kjøpes her:

Boken gir innsikt i hvilke holdninger og hvilket kunstsyn som har vært drivkraften i Synne Skouens engasjement. «Til ingen nytte, må jeg nesten konstatere», sukker hun i sin siste kommentar i Aftenposten. Mon det? Hvor hadde norsk kulturliv vært uten de motkreftene som Synne Skouen har satt inn?

«Vi trenger kunst fordi det er den beste måten å kommunisere sanselig og overskridende på med andre mennesker, bortenfor det blott underholdende, hverdagslige eller tåpelige.»

 

 

 

 

Foto: Trond A. Tune

Bodil Maroni Jensen er frilans musikkjournalist og musikkritiker med lang fartstid fra NRK radio. Hennes fagområde er klassisk- og samtidsmusikk. Hun leverer til en rekke oppdragsgivere og skriver også på egen nettside: www.musikkjournalistikk.no

 

 

 

 

Foto: Andrej Grilc

Fiolinisten Geir Inge Lotsberg er en av våre fremste kammermusikere. Han spiller i Oslo Strykekvartett, er kunstnerisk leder for Trondheimsolistene og underviser ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har del av Det Norske Kammerorkester og Camerata Academica Salzburg, og vært konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester og i Den Norske Operas orkester. Synne Skouens musikk har han spilt i mange år, også på plate.

Både boken Den nysgjerrige lytter – Samtaler med Synne Skouen og Skouens portrett-CD Call-Notes kan kjøpes denne kvelden.

 

 

Her kan du lese kommentaren til Olav Østrem fra Klassekampen

ARRANGØR: Bodil Maroni Jensen

Foto: Synne Skouen, foto Euishin Kim

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More