Samtalepartner er Bodil Maroni Jensen, forfatter av boken Den nysgjerrige lytter. 

Musikk av Synne Skouen med fiolinisten Geir Inge Lotsberg.

Les mer:

«På sett og vis opplever jeg å ha vokst opp i krysningspunktet mellom ellevill overdrivelse og skjerpet alvor», sier Synne Skouen, som gjennom femti år har vært en ustoppelig og slagferdig talsperson for de smale kunstuttrykkene i offentligheten.

Samtalen vil komme innom mange av de spørsmålene Synne Skouen har vært opptatt av gjennom sin lange karriere som anmelder, skribent, kulturleder i NRK, leder i Norsk Komponistforening, spaltist i Aftenposten og meningsytrer på Facebook.

Boken kom ut på Solum Bokvennen i september i år.

«Det er blitt en bok som får fram hvilken unik kulturpersonlighet og -debattant Synne Skouen har vært og fortsatt er.» 

Olav Østrem, musikkredaktør i Klassekampen

«Den nysgjerrige lytter er en høyst aktuell gjennomgang av hva som har skjedd med norsk kunstmusikk de siste 50 årene.»

Maren Ørstavik, musikkanmelder i Aftenposten

Boken kan kjøpes her:

Boken gir innsikt i hvilke holdninger og hvilket kunstsyn som har vært drivkraften i Synne Skouens engasjement. «Til ingen nytte, må jeg nesten konstatere», sukker hun i sin siste kommentar i Aftenposten. Mon det? Hvor hadde norsk kulturliv vært uten de motkreftene som Synne Skouen har satt inn?

«Vi trenger kunst fordi det er den beste måten å kommunisere sanselig og overskridende på med andre mennesker, bortenfor det blott underholdende, hverdagslige eller tåpelige.»

 

 

 

 

Foto: Trond A. Tune

Bodil Maroni Jensen er frilans musikkjournalist og musikkritiker med lang fartstid fra NRK radio. Hennes fagområde er klassisk- og samtidsmusikk. Hun leverer til en rekke oppdragsgivere og skriver også på egen nettside: www.musikkjournalistikk.no

 

 

 

 

Foto: Andrej Grilc

Fiolinisten Geir Inge Lotsberg er en av våre fremste kammermusikere. Han spiller i Oslo Strykekvartett, er kunstnerisk leder for Trondheimsolistene og underviser ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har del av Det Norske Kammerorkester og Camerata Academica Salzburg, og vært konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester og i Den Norske Operas orkester. Synne Skouens musikk har han spilt i mange år, også på plate.

Både boken Den nysgjerrige lytter – Samtaler med Synne Skouen og Skouens portrett-CD Call-Notes kan kjøpes denne kvelden.

 

ARRANGØR: Bodil Maroni Jensen

Arrangementet er støttet av Norsk Komponistforening

Foto: Synne Skouen, foto Euishin Kim

Den nysgjerrige lytter – samtale med Synne Skouen

Bokprek

Tid: torsdag 15. oktober 2020

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 120 ,-

Arrangør:

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev