Søk arrangement
Den lange veien til supersykehuset i Østfold – og fremtiden
 • Tid:
  mandag 18. nov 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Høgskolen i Østfold
Gratis inngang
Eksternt
 • Tid:
  mandag 18. nov 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Høgskolen i Østfold
Gratis inngang
Eksternt
Den lange veien til supersykehuset i Østfold – og fremtiden

Da det nye sykehuset på Kalnes ble åpnet i 2015, ble det oppfattet som et av de mest moderne og avanserte sykehusene i Norden – med bruk av nye digitale løsninger, avanserte behandlingsmetoder og nye organisasjons- og ledelsesformer. Veien til «et nytt sykehus» i Østfold var lang og kronglete.  

Allerede i 1967 skrev helsedirektør Karl Evang at det kun var behov for et sykehus i fylket – og siden da var sykehusstriden den mest kontroversielle politiske saken blant befolkningen.   

Hvilke prosesser ligger til grunn for at det til slutt er blitt «ro» rundt helsepolitikken i Østfold – i motsetning til det en nå ser av lokale fakkeltog, bunadsprotest, og strid mellom sentrale helsemyndigheter og lokale aktører i andre deler av landet 

Professor Helge Ramsdal ved Høgskolen i Østfold vil i dette foredraget ta deg gjennom de strategier og helsepolitiske spill som etter hvert har endret rammebetingelsene for organisasjon, styring og ledelse i helsesektoren. Tema ligger også til grunn i hans nye bok som kommer ut denne høsten. Her legger han vekt på noen viktige beslutninger som da de ble tatt gjerne skjedde uten stor oppmerksomhet – i skyggen av den sykehusstriden som raste.  Etter hvert er helsesektoren i fylket – og i landet for øvrig  preget av at styringsformene har endret karakter.   

Medisinsk-faglige premisser spiller en stor og stadig viktigere rolle, innkapslet i «moderne» organisasjons- og ledelsesformer. Fremtidens helsesektor vil derfor se svært ulik ut den som utløste sykehusstriden.  

Kanskje er utviklingen av lokale helsetjenester i ferd med å undergrave de gigantiske sykehusplanene som nå utredes rundt om i landet 

Velkommen til foredrag! 

Andre kommende arrangementer

Lørdag 29. feb 2020 kl 23:00
I kveld debuterer KlubbKollektivet med sitt aller første event! Dette blir en spektakulær aften med DJing og VJing.
Søndag 1. mar 2020 kl 12:00
I dette heldagsforedraget tar Terje Tvedt oss gjennom verdenshistorien, fra sivilisasjonens fremvekst til dagens kappløp mellom Kina og USA, og den truende klimakatastrofen.
Mandag 2. mar 2020 kl 19:00
De fleste av oss tar demokratiet for gitt, men hva er egentlig et demokrati?
Tirsdag 3. mar 2020 kl 19:00
Den knyttet østens og vestens riker sammen. Silkeveien har båret herskere som Alexander den store, Djengis Khan og Timur Lenks. Nå blåser stormaktene liv i den eldgamle, sagnomsuste handelsruten igjen.
Onsdag 4. mar 2020 kl 08:00
Hva vet vi om barnefamiliers boligpreferanser?
Onsdag 4. mar 2020 kl 19:00
Møt Anja Cecilie Solvik fra Kristiansund, leder av «Bunadsgeriljaen». 
Load More