Den hvite løgnen

I oktober kommer Agnes Ravatn med ny roman. Gjestene er ein roman om å samanlikne seg med andre og komme til kort.

Karin og Kai takker motvillig ja til å låne ei luksuriøs hytte ved Oslofjorden. Men Karin er ikke noe skjærgårdsmenneske. Det som kunne ha blitt eit fint avbrekk fra hverdagen, blir i stedet en påminnelse om alt det hun ikke har. I møte med hyttenaboene, et kjent forfatterpar, kommer Karin i skade for å servere en hvit løgn, og snart har hun og Kai vikla seg inn i noe de ikke så lett kan vikle seg ut av.

«Hytta var ikkje så prangande og vulgær som eg hadde håpa, tvert imot var ho smakfull og diskret, i grånande tre, glas og naturstein.
Ja, dette var – hm, sa eg og kom ikkje på noko. Eg hadde ønskt meg noko meir invaderande og blautkakeaktig kritikkverdig. Her var det ved første augekast ingenting Kai og eg kunne latterleggjere og håne og styrke alliansen vår på kostnad av, berre miljøvennlege materiale og ekstreme privilegium.»

Agnes Ravatn (f. 1983) har gitt ut flere kritikerroste og prislønte bøker, blant annet romanen Fugletribunalet (2013), som har gjort suksess både som bok og teater, og som er solgt til mange land. Ravatn er kjent for sin særegne, vittige stemme og sitt skarpe blikk for menneskelig svakhet.

Samtalen ledes av Alf van der Hagen

Alf van der Hagen (f. 1962) var medredaktør i Vagant 1988–1994, redaktør i NRK Kritikertorget 1990–1995 og i De Norske Bokklubbene 1996–2003, og ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet 2003–2012. I 1994 utkom samtalebiografien En annen Mykle, og i tidsrommet 1993–2000 utga han intervjubøkene Dialoger 1–3. For Dag Solstad. Uskrevne memoarer (2013) mottok Alf van der Hagen Kritikerprisen for beste sakprosabok, og for Kjell Askildsen. Et liv (2014) ble han nominert til Brageprisen. I 2016 utkom Leseren. En samtale med Henning Hagerup, og i 2018 Marvin Halleraker. Satiriker med helvetesangst, begge til strålende kritikker. Suzanne Brøgger. Alltid brennende er Alf van der Hagens ellevte samtalebok og den sjette i sjangeren «uskrevne memoarer».

Agnes Ravatn | Den hvite løgnen

Bokprek

Tid: onsdag 12. oktober 2022

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 120 (pluss bill. avg. kr 10) ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev