Portrett av Jon Michelet

Jon Michelets rike og mangfoldige liv samles mellom to permer i Mímir Kristjánssons nye biografi.

Jon Michelet klarte det kunststykket å bli en folkehelt, til tross for at han også tilhørte det ytterste venstres AKP (ml). Michelet vokste opp i en kunstnerkoloni på Ekely, men klarte likevel å bli arbeiderklassens mann. Samtidig var han en kjendis, som vant kåringen «Norges mest sexy mann» på 1980-tallet. Vi får et etterlengtet gjensyn med en mangfoldig mann.

Ikke bare levde Jon Michelet et spennende liv, men også et liv som sier mye om Norge i de årene han virket, sier Mímir til Klassekampen den 1. februar 2020.

Jon Michelet (1944–2018) debuterte som forfatter i 1975 med romanen Den drukner ei som henges skal. Han utga siden en lang rekke romaner, krimbøker, skuespill, en barnebok, ungdomsbøker, debattbøker og fem bøker fra VM i fotball fra 1982 til 1998, sammen med Dag Solstad. I sitt yrkesaktive liv var Michelet sjømann, bryggearbeider, journalist, forlagssjef i Oktober og redaktør av Klassekampen.

I perioden mellom 2014 og 2017 var Michelet også styremedlem ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Vi møter Mímir Kristjánsson i samtale med Merete Lie.

Bilde av Mimir Kritsjansson

Mímir Kristjánsson (1986) er samfunnsdebattant, forfatter og politiker. Han er oppvokst i Stavanger med islandsk far og norsk mor. Han var en kort tur innom AUF før han ble aktiv i Rød Ungdom. Fra 2006-2008 var han leder i Rød Ungdom. Fra 2019 er han gruppeleder for Rødt i Stavanger bystyre. Kristjánsson har bakgrunn som journalist i avisa Klassekampen og har skrevet en rekke bøker, deriblant de kritikerroste Hva ville Gerhardsen gjort? (2018), Mamma er trygda (2019) og Tranmæls metode (2020). Noen kjenner han kanskje også fra Farmen kjendis, der han var med i 2020.

Bilde av Merete Lie

Merete Lie er avdelingsdirektør for Deichmans nye hovedbibliotek i Bjørvika. I årene 2012 til 2018 var hun leder for Litteraturhuset Fredrikstad. Jon Michelet styremedlem her fra 2014 til 2017. Merete er statsviter og skrev hovedoppgaven sin om Nationaltheatrets kulturelle identitets betydning under teaterkrisen på 1980-tallet. Hun har en variert lederbakgrunn, blant annet 12 år med digitalisering i DNB, prosjektleder i Framfab og prosjektansvarlig for Telenors internettsatsing mot skolene.

Den folkekjære kommunisten

Bokprek

Tid: torsdag 04. november 2021

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 120 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev