Søk arrangement
Nyhetsjegeren
 • Tid:
  tirsdag 2. nov 2021
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
 • Tid:
  tirsdag 2. nov 2021
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
Nyhetsjegeren

TV2-journalisten Kadafi Zaman brenner for å være våre øyne og rapportere det som skjer i verden, også det som er for grusomt til å vises på TV. Men alt kunne vært helt annerledes.

Kadafi Zaman har levd et eventyrlig liv. Han har sittet fengslet i Pakistan, blitt jaget av gangstere og overfalt under revolusjoner, han har dekket de grusomste katastrofer og blitt kastet på cella i sin evige jakt etter nyheter. I år feirer han 20-års jubileum som reporter, og endelig kom det en pandemi som ga han den skriveluka han trengte for å skrive boka om den usedvanlige reisen livet hans har vært til nå.

Reisen kunne nemlig blitt en helt annen. Hvis faren hans hadde tenkt annerledes, kunne Kadafi blitt bonde i Punjab i Pakistan. For 50 år siden valgte faren heller å flytte til Norge. Her jobbet han doble skift for å sikre en fremtid for barna sine. Zaman forteller om sin pakistanske bakgrunn, og hvordan den har preget ham, og av og til gitt ham andre innganger til nyhetene.

Han har skrevet en fargerik og personlig fortelling, med varme og innlevelse, om det han kommer fra og det han brenner for: å formidle nyheter til det norske folk. Det er en fortelling om livets tilfeldigheter og en sterk kjærlighetserklæring til det norske samfunnet.

I skriveprosessen lærte jeg mye nytt om egen historie. Blant annet at mor og far planla at den lille krølltoppen deres skulle gå på kostskole i Pakistan. De hadde til og med fiksa plass ved en skole som heter Aitchison. Jeg er veldig glad for at de planene gikk i vasken.

TV2-journalisten Kadafi Zaman har i mange år dekket saker relatert til kriminalitet, terror og innvandring i Norge. Nå er han aktuell med boken Den norske drømmen. Fra Punjab til TV 2, som lar oss gløtte inn bak sceneteppet på livet hans som reporter.

Samtalen ledes av Henriette Ydse Krogstad, journalist og redaktør i Demokraten. Krogstad er utdannet kunsthistoriker og har mange års erfaring som journalist i KK. (Foto: Dagsavisen)

Andre kommende arrangementer

Søndag 26. sep 2021 kl 15:00
Hør den dramatiske fortellingen der Jon Magnus følger en utvandrers liv gjennom 70 år i Amerika. Vi møter Svein Skahjem som forteller om Østfolds utvandrere.
Mandag 27. sep 2021 kl 18.30
En liten sensasjon! Tormod Fjeld, Lars Ole Klavestad og Magnus Tangen har doblet antall kjente helleristningsfelt i Østfold fra 500 til 1000.
Mandag 27. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: mennesker og mikrobers kamp for å overleve.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
Hvorfor får ikke Palestinerne vaksine? Med lege og aktivist Mads Gilbert.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: krigen mot terror.
Torsdag 30. sep 2021 kl 18:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Load More