Demens, livsglede og musikkens magi

Tårene har trillet hos både deltagere, pårørende og ikke minst hos seerne når TV-serien Demenskoret har rullet over skjermen. Nå kommer dirigent, sanger og programleder Kim Wigaard – og Fredrikstad Demenskor – for å fortelle om hvordan musikk kan utrette av underverker for livsglede og hukommelse.

Sammen med programleder Ingrid Gjessing Linhave har Wigaard skapt magiske TV-øyeblikk. Nå har Kim Wigaard Johansen skrevet boken Vi lever, om musikkens kraft – og hva den kan gjøre med oss. Kim har selv vært pårørende for en far med demens, og har erfart hvordan musikk vekker minner hos mennesker med kognitiv svikt.

I tillegg skal Fredrikstad Demenskor på scenen, både for å synge og for å fortelle om hvordan de har arbeidet.

Forskning viser at musikkterapi kan øke velværet og redusere symptomer på angst og depresjon hos mennesker med demens. Slik terapi kan også redusere atferdsproblemer og gi noe bedre kognisjon. Musikken bidrar til å åpne «kroppens eget apotek», fordi den frigjør dopamin og endorfin – såkalte lykkehormoner – i hjernen. I tillegg bidrar den til å koordinere ulike hjernefunksjoner, slik at deler som er satt ut av funksjon, kan begynne å virke igjen.

Bli med på en kveld av de helt sjeldne.

Du møter:

Kim Wigaard er sanger og artist, kjent fra blant annet IdolThe Voice og Melodi Grand Prix. Wigaard har jobbet en årrekke i underholdningsbransjen og har opptrådt på både operahus og musikalscener samt i ulike musikkshow og tv-sendinger verden over. Han har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York. Wigaard er programleder for den populære tv-serien Demenskoret.

Fredrikstad Demenskor er ledet av dirigent Eline Smith Rydningen. Koret ble startet på nyåret – og er nå klar for å fremføre sine sanger.

Jon-Willy Rydningen er pianist for Fredrikstad Demenskor.

Alexander Hermansen er en av distriktets mest allsidige, folkekjære og anerkjente artister. Han har jobbet freelance siden 1997 som skuespiller, sanger, pianist, komponist, forfatter, dubber, reklamestemme, journalist, konferansier mm. Alexander har deltatt i tv-serier, på teater-turneer og spilt konserter over hele landet. Hermansen leder samtalene denne kvelden.

Demens, livsglede og musikkens magi

Helse

Tid: torsdag 23. november 2023

Klokken: 19.00 - 20.15

Pris: 175 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev