Søk arrangement
UTSOLGT // Damenes aften!
 • Tid:
  tirsdag 8. mar 2022
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120, (pluss bill.avg. kr 10,-)
 • Tid:
  tirsdag 8. mar 2022
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120, (pluss bill.avg. kr 10,-)
UTSOLGT // Damenes aften!

Vi feirer kvinnedagen med fest og latter, med innsikt og utsikt, med foredrag og humorshow, og mest av alt: en god dæsj med påfyll av etterlengtet livsgnist.

Man fødes ikke som kvinne, det er noe du blir, skrev Simone de Beauvoir i Det annet kjønn (1949). Men hva vil det egentlig si å være – eller å bli – en kvinne i dag?

Vi møter Dora Thorallsdottir, som på sitt helt unike vis, forteller oss mer om hva det vil si, både i teori og praksis, å være en kvinne. Hvilke feller faller vi i? Hvor kommer disse fellene fra? Vi er selverklærte mestere i relasjoner, men kan vi få enda bedre relasjoner – til oss selv og til de rundt oss? Og hva betyr egentlig kvinnedagen for oss – er den ikke bare en dag, som alle de andre hverdagene vi tappert bestiger?

Dora er på turné for tiden med standup-showet Overganger. Vi skal få servert noen saftige smakebiter fra showet hennes denne kvelden. Overganger er en hyllest og en kjærlighetserklæring til hverdagsmennesket. Det er observasjoner av absurde ting vi driver med, og ikke minst en gjennomgang av alt gnålet som følger med det å ha en kropp.

Målet for denne 8. mars-kvelden er at vi skal le. Masse! Og vi skal oppleve et nesten magisk fellesskap i den latteren. Bare vent og se. Vi skal le av tabuene rundt oss. De som handler om alder, om skam, om kropp og om overganger. Og vi skal le av hverandre og av oss selv. Det er bare å glede seg!

Og, som alltid på en ekte Damenes aften, er alle herrer varmt velkommen til å le sammen med oss. Så klart!

Ingen Damenes Aften uten etterfest!

Alle er hjertelig velkommen til en uhøytidelig etterfest på Litteraturhusets tak: Savoy Terasse. Her kan vi friste med bar, elveutsikt, godt selskap og, ikke minst, en spesialsnekret kvinnequiz! Bli med på årets feiring av kvinnedagen!

 

Dora Thorallsdottir (48) er mest kjent som standup-komiker. I tillegg er hun gründer, EQ-terapeut, foredragsholder, forfatter og podcaster (Relasjonspodden). Nå er hun aktuell med sitt tredje soloshow Overganger. Det er et standup-show om de ulike overgangene i livet, om hvor trøblete de er, men også ofte ufrivillig komiske. Hennes første forestilling var Det var ikke sånn det skulle bli (2013–2015) og deretter fulgte Familiegreier (2017–2019), begge satt opp på Latter, deretter Norgesturné.

Andre kommende arrangementer

Torsdag 12. mai 2022 kl 19.00
Romanen "Jente, 1983" beskrives som årets sterkeste leseropplevelse. Møt Linn Ullmann i samtale med Alf van der Hagen.
Torsdag 12. mai 2022 kl 19:00
Filosofisk foredrag og diskusjon i regi av Torpeskolen filosofifabrikk.
Fredag 13. mai 2022 kl 19:30
Legenden Jojje Wadenius er frontfigur når det endelig blir Gitarfest på huset igjen.
Søndag 15. mai 2022 kl 14:00
En forestilling om det absurde båndet mellom narsissisten og hennes bytte.
Onsdag 18. mai 2022 kl 08:00
Tilgang på elektrisk kraft i Nedre Glomma – hva er problemet og hva gjør vi med det?
Load More