Dag Solstad – mesteren og bøkene

I det siste foredraget i serien Hjorths litterære fristelser byr vi denne gang på et engasjerende foredrag om Dag Solstad.

Vigdis Hjorth boltrer seg i Dag Solstads forfatterskap. Dag Solstad debuterte med novellesamlingen Spiraler i 1965 og har siden vært en av landets mest markante forfattere.

Solstad har fått en nesten uoverskuelig rekke med priser. I dette foredraget møter vi forfatteren og forfatterskapet gjennom Vigdis Hjorths blikk, både som forfatterkollega og som leser.

Vigdis Hjorth deler sine beste anekdoter og refleksjoner fra våre klassiske litterære perler. Seks ganger i 2022 har hun levendegjort noen av våre aller fremste forfattere og forfatterskap. Vigdis Hjorth er en uforglemmelig formidler og bruker hele sitt spektakulære følelsesregister når hun forteller. Kom, nyt og lær!

Dette er litteraturen som ikke bare har formet samfunnet og historien vår, men også av vår egen oppfatning av hvem vi er som mennesker. Vigdis Hjort er en nestor i litteraturhistorien og, ikke minst, i de psykologiske og filosofiske labyrintene litteraturen snirkler seg gjennom.

I vår lot hun oss møte Tove Ditlevsen, Sigrid Undset og Herman Wildenvey. Og denne høsten har vi gledet oss over Alf Prøysen, Rolf Jacobsen og Camilla Collett.

Dag Solstad – mesteren og bøkene

Hjorths litterære fristelser

Tid: torsdag 24. november 2022

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 120 (pluss bill.avg. kr 10) ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

KJØP BILLETT

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev