EKSTRA // Byrevolusjonen: Det nye Fredrikstad

Ekstraarrangent: Byutviklingen i Fredrikstad skjer i et voldsomt tempo. Nå endres byen raskere enn den har gjort siden 1800-tallet. Denne kvelden får du se hvordan splitter nye Fredrikstad blir om om få år.

Litteraturhuset Fredrikstad har invitert flere av by- og eiendomsutviklerne som nå jobber med store prosjekter som endrer Fredrikstad på alle måter: Tusenvis av leiligheter er på vei opp, nye butikker, veier og bosettingsmønstre kommer til de neste årene. Ikke siden industrialiseringen i Fredrikstad fra 1860 til 1900 har byen vært gjennom en så stor endring.

Denne kvelden kommer utviklerne og legger frem sine storslåtte planer – slik at du kan få et bedre innblikk i og forståelse av hvilket Fredrikstad vi får i fremtiden.

Etter at de ulike utviklerne har fortalt om sine prosjekt, samler vi alle til samtale om helheten. Her deltar også bystyrepolitiker Trond Svandal (V), som lenge har ivret for en felles arkitektonisk plan for byen vår.

Her er utviklingsprosjektene vi skal ta for oss:

Værstetorvet/Kråkerøy: Magnus Fredriksen i Scala Eiendom kommer og forteller om den nye delen av Fredrikstad som vokser fram på Kråkerøy-siden. Bydelen utvikles av Scala og Værste AS.

Verksbyen/Sorgenfri/Østsiden: Thomas Hansen i Arca Nova Gruppen kommer og forteller om den nye grønne bydelen i Fredrikstad som har fått nasjonal oppmerksomhet på grunn av sin Future Living standard. Bydelen utvikles av Arca Nova.

Gressvik Torg: Morten Fredriksen fra Fredriksborg Eiendom kommer og forteller om planene på tettstedet som vokser seg sammen med Fredrikstad sentrum.

Trosvikstranda. Området utvikles av Stor-Oslo Eiendom og Isegran Eiendom. Marit Jensen og Richard Zagar fra Stor-Oslo Eiendom kommer og forteller om planene.

FMV Vest: Jotne Eiendom og Espen Eggen kommer og forteller om den nye, store bydelen som vokser fram på motsatt side av legevakta/Helsehuset på Kråkerøy.

EKSTRA // Byrevolusjonen: Det nye Fredrikstad

Aktuelt

Tid: onsdag 14. februar 2024

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 100 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev