Søk arrangement
Boklansering: Linde Hagerup
 • Tid:
  mandag 1. nov 2021
 • Klokken:
  19.00- 20.00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
Hent gratis billett her.
 • Tid:
  mandag 1. nov 2021
 • Klokken:
  19.00- 20.00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
Hent gratis billett her.
Boklansering: Linde Hagerup

Linde Hagerup er en av våre beste barnebokforfattere. Nå er hun ute med enda en varm og morsom bok. Det skal vi feire!

Boklanseringsfesten skjer på vår nye hatt: Takterassen, med det treffende navnet Hagerups hage. Her blir det både boksamtale, opplesing og taler.

Varmt velkommen til Hagerups Hage!

En venn for lite er en rørende og sår roman om hvor maktesløs man kan føle seg når man ikke blir hørt, og om hvor verdifulle gode vennskap kan være. Den er en frittstående oppfølger til En bror for mye! Boka er illustrert av Jens A. Larsen Aas.

Sara og Helene er så gode venner at de blir kalt «trollet med to hoder». Endelig skal de treffe hverandre igjen etter verdens lengste sommerferie. Men noe er annerledes. Helene virker fjern, og hun er borte fra skolen uten grunn. Og så forteller foreldrene til Sara det som setter vennskapet deres på prøve, og som krever at Sara og søsknene – ja, til og med rottene til Steinar – må stå sammen mot de voksne.

Linde Hagerup er født i 1968, og er oppvokst på tettstedet Rykkinn utenfor Oslo. I dag bor hun og sønnen på Kråkerøy i Fredrikstad. Hun holder skrivekurs, også på videregående skoler.

Sytten år gammel kom Linde inn på Skrivekunstakademiet i Bergen som en av de yngste noen sinne. Senere jobbet hun i mange år med teateradministrasjon, og hun har også jobbet ti år som medredaktør i det litterære tidsskriftet Vagant.

Linde debuterte i 1999 med den kritikerroste korttekstsamlingen Og det skal vare så lenge. I 2007 kom romanen Ikke sant, også den til strålende mottakelse. Boka ble solgt til Nederland og utkom der våren 2011. I 2008 debuterte Hagerup som barnebokforfatter med diktsamlingen Verdens største gorilla og andre rim, som mottok Kirke- og kulturdepartementets illustrasjonspris.

Høsten 2011 fullførte Linde Hagerup sin ungdomstrilogi om Billie og vennene hennes med romanen Var det det det var. De to første bøkene i trilogien var Ingen som røyker hopper strikk (2009) og Get used to it (2010). I 2016 kom En bror for mye, som tar for seg fosterhjemsproblematikk sett fra et barns ståsted. Boken fikk svært gode anmeldelser.

Andre kommende arrangementer

Mandag 18. okt 2021 kl 19.00
Boklansering og konsert: Romanen Ild lanseres med intervju med forfatter Audun Lillestølen og musikalsk innslag med Norges morsomste live-band, De Unevnelige.
Tirsdag 19. okt 2021 kl 19.00
Bli med inn i en for mange ukjent verden, møt både bokens hovedperson og forfatteren.
Tirsdag 19. okt 2021 kl 19:00
Supervulkaner har eksplodert. Himalaya-høye fjell har ruvet. Norge har vært dekket av tykk is. I dette foredraget vil geolog Reidar Müller fortelle om den lange historien til landet vårt.
Tirsdag 19. okt 2021 kl 18:00
Hilde Hagerup hadde et nært forhold til faren sin. Nå har hun skrevet sitt eget portrett av ham.
Onsdag 20. okt 2021 kl 19.00
(OBS Ny dato) Møt oversetter Gunvald Ims og journalist og forfatter Nilas Johnsen til en kveld om Tyrkia.
Torsdag 21. okt 2021 kl 16:00
En unik mulighet for deg mellom 15 og 19 å bli med på Hip Hop kurs med Maria Lotus!
Load More