Boklansering: Even Teistung

Even Teistung fra Fredrikstad debuterer med romanen Endestasjoner, en tankevekkende roman med sentraleuropeisk vidd. Velkommen til boklansering!

En ung mann reiser hjem til sine foreldre for å fortelle at han venter barn. Der hjemme kommer han over et fotografi av den for lengst avdøde morfaren som tenåring i naziuniform. Bildet igangsetter et ras av minner, men raset ender i erkjennelsen av at han aldri har kjent verken sine besteforeldre eller sin mor, som ikke har villet snakke om faren eller sin tyske bakgrunn. Overvelda av hullene i familieveven og hans eget kommende farskap, legger han ut på en reise til familiens steder i Tyskland for å finne spor etter livene de levde, men også for å forstå hvorfor moren forlot sine egne foreldre – og hvordan hennes fornektelse av det tyske har forma hans eget liv, dratt mellom den norske tryggheten og lengselen etter et Tyskland han aldri har kjent.

Even Teistung (f. 1992 i Fredrikstad) er utdanna litteraturviter, jobber som doktorgradsstipendiat i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, og er litteraturkritiker i Klassekampen. Endestasjoner er hans første bok.

Boklansering: Even Teistung

Boklansering

Tid: onsdag 28. august 2024

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: gratis

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev