Søk arrangement
Bob Dylan is blowin’ in the wind
 • Tid:
  lørdag 18. sep 2021
 • Klokken:
  19.00- 22.00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 200,-
 • Tid:
  lørdag 18. sep 2021
 • Klokken:
  19.00- 22.00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 200,-
Bob Dylan is blowin’ in the wind

Den 24. mai 2021 fylte Bob Dylan 80 år. Det skal vi feire!

Vi har invitert et knippe Dylan-kjennere som på hver sin måte løfter frem livsverket til den nobelprisvinnende kjempen. Vi byr på konsert, foredrag og samtale.

Bob Dylan (24.05.1941) er en av vår tids mest fremtredende og innflytelsesrike musikkpoeter. I mer enn 50 år har han gitt oss uforglemmelige tekster og melodier. Han forandret populærmusikken på to viktige punkter: Han økte betydningen av sangteksten, og han gjorde det klart at en fin sangstemme og en effektiv rock’n’roll-stemme ikke nødvendigvis er det samme. I 2016 fikk han også Nobelprisen i litteratur.

Denne våren ga Petter Myhr ut boken Bob Dylans Ti Bud.  Myhr er blant dem i Norge som kan mest om ikonet Bob Dylan. Han forteller oss mer i sitt foredrag.

Det blir ingen Dylan-feiring uten konsert. Eivind Staxrud er gitarist fra Raga Rockers. Denne kvelden fyller han rommet med kjente og kjære Dylan-låter.

De tre Dylan-entusiastene: Petter Myhr, Eivind Staxrud og Perry Olsen møtes i samtale.

Bli med på en Dylan bonanza!

Deltagere
Petter Myhr

Petter Fiskum Myhr har skrevet og bidratt til en rekke bøker om Bob Dylan. Til daglig er han direktør for Trondheim Internasjonale Olavsfest.

Myhrs nyeste bok, «Bob Dylans ti bud», handler om hvordan Dylan kan inspirere oss alle til å leve våre liv i kontinuerlig bevegelse.»

Myhr er blant de i Norge som kan mest om ikonet Bob Dylan.

Eivind Staxrud

Eivind Staxrud er en norsk gitarist og keyboardist. Han er best kjent som gitarist i rockebandet Easy Riders. I 2010 ble han medlem i Raga Rockers.  Han har blant annet også spilt i Hawaii Go-Go’s, Los Plantronics og Skralle Tider.

Perry Arti Olsen er husets tidligere programansvarlig. Nå jobber han som Avdelingsleder på barneavdelingen på Hovedbiblioteket i Fredrikstad. Perry er Dylanentusiast. Siden han hørte Freewheelin og ble frelst i 13 års-alderen har han lyttet, tolket, etterlignet og klimpret til Dylans karakteristiske stemme og fremføringsevne.

Andre kommende arrangementer

Søndag 26. sep 2021 kl 15:00
Hør den dramatiske fortellingen der Jon Magnus følger en utvandrers liv gjennom 70 år i Amerika. Vi møter Svein Skahjem som forteller om Østfolds utvandrere.
Mandag 27. sep 2021 kl 18.30
En liten sensasjon! Tormod Fjeld, Lars Ole Klavestad og Magnus Tangen har doblet antall kjente helleristningsfelt i Østfold fra 500 til 1000.
Mandag 27. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: mennesker og mikrobers kamp for å overleve.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
Hvorfor får ikke Palestinerne vaksine? Med lege og aktivist Mads Gilbert.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: krigen mot terror.
Torsdag 30. sep 2021 kl 18:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Load More