Jon Øystein Flink | Begynnelse på dommedag

Jon Øystein Flink er tilbake! I hans nye roman Jeg er ikke den jeg er, kan verden ende når som helst. Vi møter ham i samtale med Selma Lønning Aarø.

Kjærlighet, identitet og ensomhet er stikkord i en roman spekket med morsomme, uhyre velskrevne betraktninger, frekke påstander og analyser av tingenes tilstand i vår egen samtid.

Verden kan gå under når som helst, særlig etter en fuktig bytur. Fire litterater våkner på Nesøya, og i dyp fylleangst opplever de noe som kanskje er begynnelsen på dommedag. Etter denne spektakulære åpningen springer romanen bakover i tid, og vi møter en hovedperson, ikke helt ulik den første, nærmest en dobbeltgjenger, en mann som grubler over sin store uoppfylte kjærlighet, voldelige barndomsminner, og hvordan han er blitt den han er.

Utdrag: FM-suset som herved har ofret plassen for Radio Hurums glade gjengivelse av «Tell Me Why» med Backstreet Boys, er som en skjønn påminnelse om alt som en gang var godt i verden. Ingen skal komme og fortelle oss at det er en dårlig låt. Nydelig, er den, og både Vigdis, Øyvind og Birgit synger med i refrenget. Da låta er ferdig, er det litt reklame, så kommer en ny låt. Det er en countrysang jeg ikke kjenner igjen. Ingenting foreløpig, altså, om utslettelsen av Norges hovedstad.

Jon Øystein Flink (f. 1976) debuterte i 2003 med den oppsiktsvekkende romanen Ole-Kristian Oksrød. Siden den tid har han skrevet flere kritikerroste bøker i flere sjangere, blant annet romanen Sex, død og ekteskap, som er oversatt til tysk og tsjekkisk. Årets roman er Flinks åttende bok.

Selma Lønning Aarø (f. 1972) kommer fra Stord, men bor nå på Kråkerøy ved Fredrikstad. Hun har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet for både voksne og barn. Sammen med forfatter Nils-Øivind Haagensen har hun redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi Signaler. Og i en årrekke har hun vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.

Jon Øystein Flink | Begynnelse på dommedag

Bokprek

Tid: onsdag 15. november 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 140 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev