Søk arrangement
Befolkningsutvikling og arbeidsplassutvikling
 • Tid:
  onsdag 7. okt 2020
 • Klokken:
  08:00- 09:30
 • Arrangør:
  • Fredrikstad Næringsforening
Eksternt
Påmelding
 • Tid:
  onsdag 7. okt 2020
 • Klokken:
  08:00- 09:30
 • Arrangør:
  • Fredrikstad Næringsforening
Eksternt
Påmelding
Befolkningsutvikling og arbeidsplassutvikling

Men hva med de makroøkonomiske utsiktene?

Telemarksforsknings scenarier for befolkningsutvikling avviker kraftig fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) sine prognoser. Scenariene for arbeidsplassutvikling indikerer at det i stor grad er opp til oss selv hvor mange arbeidsplasser det er i Fredrikstad om 20 år.

Fredrikstad kommune har behov for å planlegge ned på skolekrets og har mer detaljerte tall for befolkningsutvikling og alderssammensetning. Hva sier KOMPAS-modellen til Fredrikstad kommune om utviklingen?

Og til sist – ut i fra et makroøkonomisk perspektiv, hvordan er Søndre Viken posisjonert?

Innledere

 1. Hovedpoengene fra de nye scenariene for befolknings- og arbeidsplassutvikling fra Telemarksforskning v/Kjell Arne Græsdal, Fredrikstad Næringsforening.
  Kjell Arne har fulgt utviklingen av Attraktivitetsmodellen til Telemarksforskning siden 2011 og deltar i en referansegruppe. Næringsforeningen har gitt innspill til innhold som er implementert i modellen.
 2. Hvilken befolkningsutvikling legger Fredrikstad kommune til grunn? Og hvordan ser administrasjonen for seg utviklingen i skolekretsene? v/Hege Marie Edvardsen, samfunnsplanlegger i Fredrikstad kommune. Hege Marie er utdannet samfunnsøkonom og har arbeidet i SSB. Hun benytter bl.a. prognosemodellen KOMPAS som støtteverktøy. Hun deltar også i referansegruppen til Telemarksforskning.
 3. Makroøkonomisk utvikling, lange og korte linjer. Tanker om Søndre Vikens befolkningsutvikling, boligbygging og arbeidsplassutvikling. v/Henry Tvete, finanssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus. Henry har over 20 års erfaring fra ulike stillinger innen bank og finans og brenner for makroøkonomisk analyse og samfunnsutvikling. Gnisten ble tent som prosjektleder for næringsutvikling i Trondheim kommune og summen av erfaringer har gjort at han er overbevist om at Søndre Viken har overlegne forutsetninger for å lykkes i sin samfunnsutvikling.
 4. Spørsmål og kommentarer fra salen.

Tid: Onsdag 7. oktober kl. 08.00 – 09.45
Sted: Litteraturhuset, Storgaten 11, Fredrikstad
Pris: Gratis, servering av kaffe og te
Arrangør: Fredrikstad Næringsforening

Det er plass til 120 personer i den største salen på Litteraturhuset. På grunn av ev. smittesporing er påmelding påkrevet. TIL PÅMELDING

Velkommen til morgenmøte!

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 17. aug 2021 kl 18:00
Litteraturhuset i Fredrikstad har gleden av å invitere til boklansering for Jan Erik Fjells siste roman "Ringmannen".
Fredag 27. aug 2021 kl 20:00
Tantene fra Fredrikstad er tilbake etter mange år. Opplev det legendariske rockebandet fra Fredrikstad.
Lørdag 28. aug 2021 kl 19:00
Iranske poeter danser med norske poeter i årets Poesi i Grenseland. Temaet i år er undertrykkelse, frigjøring og sivil ulydighet.
Torsdag 2. sep 2021 kl 18:00
Velkommen til åpningskveld med lokal festaften og konsert. Årets tema for Ord i Grenseland er "Kjære mor".
Fredag 3. sep 2021 kl 18:00
Årets festivaltema er "Kjære mor". Vi får samtaler om bøker, der morsrollen i alle dens sterke, sårbare og skjøre sider er belyst.
Lørdag 4. sep 2021 kl 10:30
Årets festivaltema er "Kjære mor". Vi får samtaler om bøker, der morsrollen i alle dens sterke, sårbare og skjøre sider er belyst.
Load More