Søk arrangement
Befolkningsutvikling og arbeidsplassutvikling
 • Tid:
  onsdag 7. okt 2020
 • Klokken:
  08:00- 09:30
 • Arrangør:
  • Fredrikstad Næringsforening
Eksternt
Påmelding
 • Tid:
  onsdag 7. okt 2020
 • Klokken:
  08:00- 09:30
 • Arrangør:
  • Fredrikstad Næringsforening
Eksternt
Påmelding
Befolkningsutvikling og arbeidsplassutvikling

Men hva med de makroøkonomiske utsiktene?

Telemarksforsknings scenarier for befolkningsutvikling avviker kraftig fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) sine prognoser. Scenariene for arbeidsplassutvikling indikerer at det i stor grad er opp til oss selv hvor mange arbeidsplasser det er i Fredrikstad om 20 år.

Fredrikstad kommune har behov for å planlegge ned på skolekrets og har mer detaljerte tall for befolkningsutvikling og alderssammensetning. Hva sier KOMPAS-modellen til Fredrikstad kommune om utviklingen?

Og til sist – ut i fra et makroøkonomisk perspektiv, hvordan er Søndre Viken posisjonert?

Innledere

 1. Hovedpoengene fra de nye scenariene for befolknings- og arbeidsplassutvikling fra Telemarksforskning v/Kjell Arne Græsdal, Fredrikstad Næringsforening.
  Kjell Arne har fulgt utviklingen av Attraktivitetsmodellen til Telemarksforskning siden 2011 og deltar i en referansegruppe. Næringsforeningen har gitt innspill til innhold som er implementert i modellen.
 2. Hvilken befolkningsutvikling legger Fredrikstad kommune til grunn? Og hvordan ser administrasjonen for seg utviklingen i skolekretsene? v/Hege Marie Edvardsen, samfunnsplanlegger i Fredrikstad kommune. Hege Marie er utdannet samfunnsøkonom og har arbeidet i SSB. Hun benytter bl.a. prognosemodellen KOMPAS som støtteverktøy. Hun deltar også i referansegruppen til Telemarksforskning.
 3. Makroøkonomisk utvikling, lange og korte linjer. Tanker om Søndre Vikens befolkningsutvikling, boligbygging og arbeidsplassutvikling. v/Henry Tvete, finanssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus. Henry har over 20 års erfaring fra ulike stillinger innen bank og finans og brenner for makroøkonomisk analyse og samfunnsutvikling. Gnisten ble tent som prosjektleder for næringsutvikling i Trondheim kommune og summen av erfaringer har gjort at han er overbevist om at Søndre Viken har overlegne forutsetninger for å lykkes i sin samfunnsutvikling.
 4. Spørsmål og kommentarer fra salen.

Tid: Onsdag 7. oktober kl. 08.00 – 09.45
Sted: Litteraturhuset, Storgaten 11, Fredrikstad
Pris: Gratis, servering av kaffe og te
Arrangør: Fredrikstad Næringsforening

Det er plass til 120 personer i den største salen på Litteraturhuset. På grunn av ev. smittesporing er påmelding påkrevet. TIL PÅMELDING

Velkommen til morgenmøte!

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More