Søk arrangement
Barnas bokbyttedag og familiefest
 • Tid:
  lørdag 11. jun 2022
 • Klokken:
  12:00- 15:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
 • Tid:
  lørdag 11. jun 2022
 • Klokken:
  12:00- 15:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Gratis inngang
Barnas bokbyttedag og familiefest

Lørdag 11 juni er det duket for Barnas bokbyttedag på Blomstertorvet i Fredrikstad. Da skal alle barn få gleden av å kunne gi og ta med seg barnebøker som andre ikke lenger bruker.

Blomstertorvet vil ha kasser på kasser med barnebøker. Alle som er på jakt etter en ny skatt eller to, kan da bare gå rundt og forsyne seg. Hvis det blir regn, står alle bokkassene inne på Litteraturhuset Fredrikstad. Det beste av alt: Bøkene er helt gratis!

Barna kan også ta tøffe-tog som går i skytteltrafikk mellom Litteraturhuset Fredrikstad og Fredrikstad bibliotek, som også er med på arrangementet. Toget går i skyttel mellom kl 13 og 15.

Men bokbytting er ikke alt som skjer: Det blir konsert med «Onkel Tuka», ansiktsmaling, teaterdans, buttonsverksted, sirkus og rokering forestilling og selvfølgelig et stort bokbyttemarked. Vi satser på å samle masse gode bøker. Her blir det skatter å finne!

Onkel Tuka er et band fra Halden. Bandet har gitt ut ti album og fikk Spellemannsprisen i 2011 i klassen country for albumet Hvit honning. Onkel Tuka er kjent for sine energiske og morsomme konserter for både store og små.

Plutselig Sirkus er et sirkuskompani som tilbyr et helt unikt konsept der barn og voksne etter et forrykende sirkusshow selv får anledning til å lære sirkuskunster! På bokbyttedagen kommer Anna Nerdrum Bøgwald  til oss med sin spektakulære forestilling «Zim Zala Sirkus»

Etter forestillingen blir store og små invitert inn i manesjen for selv å være Annas sirkuslærlinger. De kan lære seg kunster som å sjonglere med baller, sjonglere med sjal, trikse med flowersticks, danse med rockeringer og spinne tallerkener på pinn.

Teaterdans er en av dans, teater og lek. Vi har vimpler, morsom musikk og byr på en gøyal dansetime. Du møter Sylwia som er er barne- og ungdomsansvarlig her på huset. Hun er leken, morosm og elsker å danse.

Emma Sommer er utdannet kunst- og håndverkslærer, og holder kurs i tegning, maleri og andre kreative workshops for både voksne og barn. Emma Sommer bor i Fredrikstad og er i tillegg en spirende kunstner innenfor sanselig botanisk maleri. Og på bokbyttedagen kommer hun til oss for å sminke barna.

Klokka 13.00-15.00 kjører Tøffetoget mellom Litteraturhuset og biblioteket.

Fredrikstad bibliotek tryller fram et lite pop-up bibliotek fra biblioteksykkelen og setter opp buttonsverksted. Møtt Akesander Bjørndal som kan alt om biblioteket, bøker og han kan lage verdens kuleste buttens!

Andre kommende arrangementer

Fredag 13. mai 2022 kl 19:30
Legenden Jojje Wadenius er frontfigur når det endelig blir Gitarfest på huset igjen.
Søndag 15. mai 2022 kl 14:00
En forestilling om det absurde båndet mellom narsissisten og hennes bytte.
Onsdag 18. mai 2022 kl 08:00
Tilgang på elektrisk kraft i Nedre Glomma – hva er problemet og hva gjør vi med det?
Torsdag 19. mai 2022 kl 17:00
Foredrag for ungdommer med Ismail A. Hussein
Fredag 20. mai 2022 kl 18:00
SAKPROSAFESTIVAL: Opplev Torbjørn Færøviks foredrag om India.
Load More