Audun Lysbakken og Magnus Takvam | Den gamle og den nye makta

–  Hva i alle dager var det som skjedde, spør Audun Lysbakken i sin innsideberetning fra maktens korridorer. Magnus Takvam har vært tett på makta i førti år. Hvordan har makten endret seg disse årene? Og hvilken makt ser vi nå? Samtalen ledes av Hanne Skartveit, tidligere politisk redaktør i VG.

Audun Lysbakken ble valgt inn på Stortinget samtidig som terroren rammet USA høsten 2001. Neste år går han ut av Stortinget i en verden som er farligere enn på mange tiår. Boken hans I alle dager er et tilbakeblikk på 30 år i norsk politikk, hvor han spør hvordan disse årene har forandret Norge – og ham selv.

Lysbakken gjør også et ærgjerrig forsøk på å forstå den tiden vi lever i. Hvordan kunne optimismen som preget oss rundt årtusenskiftet ende i de mange krisene som folk bekymrer seg for i dag? Lysbakken tar et oppgjør med ideene som ledet ut i dette mørket, sørger over mulighetene som ikke har blitt brukt og viser hvordan det er mulig å gjenskape håpet om en bedre framtid.

Magnus Takvam begynte som politisk kommentator i en tid da muren nettopp hadde falt, og Europa var preget av fremtidstro. Da han sluttet i NRK hadde Russland nettopp angrepet Ukraina. Når forteller han om å være tett på makta i førti år.

Takvam tar oss med bak kulissene i norsk politikk, og forteller om hvordan politikken og politikerne har endret karakter på de førti årene han har vandret i gangene på Stortinget.

Du møter:

Audun Lysbakken var partileder og parlamentarisk leder i SV fra 2012 til 2023. Han er stortingsrepresentant for Hordaland. Fra 2006 til 2012 var han SVs nestleder, og fra 2009 til 2012 barne-, likestillings- og inkluderingsminister i den rødgrønne regjeringen.

Magnus Takvam ga i 2021 ut boken om sin mor, Marie Takvam, som fikk et stort publikum og bra salg i Norge, Hun skrev for å kunne leve. Han har tidligere skrevet bok om Arbeiderpartiets fall. Han gikk i 2022 av som politisk kommentator i NRK, men jobber fortsatt aktivt som frittstående kommentator.

Hanne Skartveit er en norsk journalist og redaktør, som fra 2023 var kommentator og redaktør i VG. I perioden 2009 til 2023 var hun politisk redaktør i avisen. Skartveit er utdannet jurist og statsviter. Hun fullførte jusstudiet ved Universitetet i Oslo i 2004. Hun var aktiv i AUF i Oslo i 1980-årene og arbeidet som journalist i Arbeiderbladet i 1990-1991, og har vært i VG fra 1991. Hun var leder av VGs kommentaravdeling i 2007–2009.

Audun Lysbakken og Magnus Takvam | Den gamle og den nye makta

Bokprek

Tid: onsdag 13. november 2024

Klokken: 19.30 - 20.30

Pris: 190 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev