Søk arrangement
Samtale på Clubhouse: Appenes planet
 • Tid:
  torsdag 18. feb 2021
 • Klokken:
  20:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris nettstrømming:
 • Kun på nett: Gratis
 • Tid:
  torsdag 18. feb 2021
 • Klokken:
  20:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Samtale på Clubhouse: Appenes planet

Thomas Hylland Eriksen i samtale med Bernhard Ellefsen: Hva har mobiltelefonen gjort med livene våre?

Hvis vi ikke skal bli slaver av mobilen, er det nødvendig å forstå den, for å kunne ta livet, kontrollen og ikke minst tiden tilbake. Slik heter det i omtalen av en av vinterens mest omtalte bøker, Appenes planet, av Thomas Hylland Eriksen.

Bare på noen få år har smarttelefonen gjort verden mindre og større, nærere og fjernere, morsommere og kjedeligere. Livet er blitt friere og mer kontrollert, mer sosialt og mer asosialt, mens vi blir både smartere og dummere. Det dreier seg om en global, digital revolusjon som savner sidestykke.

Samtalen om vår tids altoppslukende apparat foregår naturligvis på en mobiltelefon: Bokansvarlig i Morgenbladet, Bernhard Ellefsen, leder Litteraturhuset Fredrikstad første samtale på den nye sosiale medier-appen Clubhouse. Det hele skjer torsdag 16. februar, kl 20.00. Her kan du også være med – og bidra med synspunkter og innspill.

Klikk her for å lytte – og bli med i samtalen.

Medieomtaler av Appenes Planet:

«Smart om smarttelefonen (…) en strålende bok for alle som vil løfte blikket fra skjermen og forsøke å forstå hvordan smarttelefonen har endret våre liv.» Marius Wulfsberg (Terningkast 5)

 

Disse deltar i samtalen:

Thomas Hylland Eriksen er forfatter, sosialantropolog og en viktig bidragsyter i samfunnsdebatten. Han er aktuell med boken «Appenes planet».

Bilde av Bernhard Ellefsen

Bernhard Ellefsen fra Fredrikstad er litteraturansvarlig i Morgenbladet.

Andre kommende arrangementer

Onsdag 16. jun 2021 kl 17:00
Vi inviterer hele familien til dans og sprell  i sola på Blomstertorvet. Dette arrangementene er en del av våre utendørsarrangementer i juni.
Lørdag 28. aug 2021 kl 19:00
Iranske poeter danser med norske poeter i årets Poesi i Grenseland. Temaet i år er undertrykkelse, frigjøring og sivil ulydighet.
Onsdag 1. sep 2021 kl
Litteraturfestivalen Ord i Grenseland arrangeres fra den 1. til den 5. september. Årets festival har fått navnet «Kjære mor».
Mandag 6. sep 2021 kl 19:00
Ta valgene før fisken begynner å lukte. Det er Anita Krohn Traaseths råd i hennes nye og personlige bok om ledelse «Fisken på disken».
Torsdag 16. sep 2021 kl 19:00
Forfatter Thorvald Steen og psykiater, forfatter og professor Finn Skårderud om kunst og galskap.
Torsdag 23. sep 2021 kl 18:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Load More