Søk arrangement
Åpent medlemsmøte med Anne Sverdrup-Thygeson
  • Tid:
    onsdag 20. nov 2019
  • Klokken:
    19:00- 20:30
Gratis inngang
Eksternt

Velkommen til medlemsmøte onsdag 20. november på Litteraturhuset i Fredrikstad!

DNT Nedre Glomma har invitert Anne Sverdrup-Thygeson, professor i bevaringsbiologi ved NMBU, Universitetet på Ås, som foredragsholder. Hun har forsket på insekter i mange år og underviser i naturforvaltning og biologisk mangfold i skog og er en ettertraktet formidler og foredragsholder.

Våren 2018 ga hun ut sin første bok, Insektenes planet. Om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten. Her deler hun sin kunnskap om småkrypene som omgir oss, og viser hvordan både menneskene og alt livet på jorda er avhengig av insektene. Boka fikk strålende kritikker, ble nominert til Brageprisen og er solgt til 24 land. Sommeren 2019 kom barneboka «Insektenes hemmeligheter – om snorkelmygg, zombiebiller og andre småkryp rundt deg», som i Fjell og Vidde fikk følgende omtale: «Gi denne boka til alle barna du kjenner. Terningkast: sju!»

På medlemsmøtet vil Anne fortelle om hvorfor insekter ikke bare er fargerike og festlige, men også livsviktige for oss mennesker. De bryter ned døde organismer, bestøver planter og er mat for andre dyr. Insekter utgjør 75% av alle kjente plante- og dyrearter, og har vært på kloden siden lenge før dinosaurene. De fortjener å bli elsket, både i kraft av seg selv og fordi de redder livet ditt – litt – hver eneste dag.

Les om arrangementet på DNTs sider

FOTO: Mikkel Bølstad