Andreas Viestad: Slik lager du god og grønn mat
Alle snakker om grønn mat. Og mange av oss vil gjerne gjøre maten vår grønnere. Men hvordan gjør vi det i praksis? Nå får du de beste rådene av eksperten sjøl: Andreas Viestad. Møt ham i samtale med Øystein Elgheim.
Myndighetene er bekymra for hva vi spiser. De ber oss spise mindre rødt kjøtt og mer av det gode, grønne. Men hvordan kan vi få ti let grønnere kosthold?
Forfatter og matentusiast Andreas Viestad kan alt om hvilke grønnsaker som er de enkleste og mest bærekraftige å dyrke her i nord. Han vet også mye om hvordan du tilbereder dem i nydelige, fristende retter.
Nå kommer han hit til oss i en samtale om hvordan vi kan endre vanene og åvarene på kjøkkenet for å spise mindre kjøtt: Hva skal til? Hvorfor er det viktig? Hvilke grep kan hver enkelt av oss gjøre?
I sin siste bok Ekte grønn mat presenterer han 120 grønnsaksoppskrifter med utgangspunkt i ulike grønnsakstyper, fra tomater, urter og salater til beter, neper og jordskokk. Boken byr også på forslag til gode kombinasjoner av retter, slik at du kan servere hele, grønne og smakfulle måltider som hele familien blir mett av.