Søk arrangement
Andre verdenskrig: Kolloen, Jaklin og Corell.
 • Tid:
  torsdag 18. nov 2021
 • Klokken:
  19.00- 20.00
 • Arrangør:
  • Gyldendal forlag
Pris:
 • 120,-
Eksternt
 • Tid:
  torsdag 18. nov 2021
 • Klokken:
  19.00- 20.00
 • Arrangør:
  • Gyldendal forlag
Pris:
 • 120,-
Eksternt
Andre verdenskrig: Kolloen, Jaklin og Corell.

Er dere ikke ferdige med krigen snart?  Nei, er svaret da. Ikke vil vi det, og ikke skal vi det. Fortellingene må nå ut med nye stemmer og til nye generasjoner.

Vi møter forfatter Ingar Sletten Kolloen, historiker Synne Corell og forfatterAsbjørn Jaklin i samtale med Hilde Sandvik. De er alle tre aktuelle med nye bokutgivelser.

En av våre aller største forfattere, Ingar Sletten Kolloen, kommer med bind to av UNDER KRIGEN – Nå må vi tåle alt.  Kolloen spenner opp det store lerretet – han skriver om nazister og motstandsfolk, om hverdagsliv, sorg og svik. Målet hans er å fortelle: Slik var det å leve – under krigen.

I over tre år har historiker Synne Corell jobbet heltid ved HL-senteret med denne boka. Den tar for seg de økonomiske sidene ved det norske holocaust – den såkalte likvidasjonen – og setter dette i sammenheng med de øvrige forfølgelsene – og deportasjonen. Denne boka kommer til å kaste nytt lys over den store debatten som pågår om det norske holocaust.

Den kjente forfatteren Asbjørn Jaklin har krigen som spesialfelt.  Nå handler det om gulltransporten – hvordan embedsmann og politikere viste kløkt og snarrådighet og reddet de norske gullreservene. En spektakulær historie.

Hilde Sandvik er en norsk journalist og tidligere kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende. Sandvik er utdannet cand.philol. fra Universitetet i Bergen. Sandvik er programleder i NRK-podkasten «Norsken, svensken og dansken» som blir sendt i P2.

Andre kommende arrangementer

Søndag 26. sep 2021 kl 15:00
Hør den dramatiske fortellingen der Jon Magnus følger en utvandrers liv gjennom 70 år i Amerika. Vi møter Svein Skahjem som forteller om Østfolds utvandrere.
Mandag 27. sep 2021 kl 18.30
En liten sensasjon! Tormod Fjeld, Lars Ole Klavestad og Magnus Tangen har doblet antall kjente helleristningsfelt i Østfold fra 500 til 1000.
Mandag 27. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: mennesker og mikrobers kamp for å overleve.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
Hvorfor får ikke Palestinerne vaksine? Med lege og aktivist Mads Gilbert.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: krigen mot terror.
Torsdag 30. sep 2021 kl 18:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Load More