Amerikansk armageddon | Thomas Seltzer

UTSOLGT. Thomas Seltzer har kanskje bedre enn de fleste forstått hva som ligger under og bak det politiske kaoset i USA. Bli med på en unik reise dypt inn i Amerikas bakgårder og ytterliggående politiske miljøer, og hør hvorfor Seltzer tror det hele kan ende med borgerkrig.

Da rasende Trump-tilhengere en januardag i fjor stormet Den amerikanske kongressen for å hindre overføringen av presidentvervet til Joe Biden satt en hel verden med hakeslepp og trodde ikke sine egne øyne. Og på tv-nyhetene den kvelden sto anerkjente statsvitere og USA-eksperter og erklærte hvor sjokkert og overrasket de var – akkurat som de var da Trump vant valget i 2016.

Foto: TapTheForwardAssist

Med NRK-dokumentaren I Hillary og Donalds bakgård som ble sendt kvelden før valget i 2016 var Thomas Seltzer en av ytterst få i verdens såkalte mainstream media til å forutse Trumps seier den gang, og han var heller ikke overrasket da han så scenene utspille seg i Washington DC den dramatiske januar-dagen i fjor.

I vinter har amerikansk-fødte Thomas Seltzer igjen tatt norske tv-seere med på en reise til et USA du sjelden ellers får møte, i dokumentarserien UXA. Nå er han aktuell med sin første bok, Tanker om mitt fordømte fedreland .

I dette foredraget på Litteraturhuset Fredrikstad forteller Seltzer hvorfor han så dette komme, og hvor han ser sitt fedreland USA og det amerikanske prosjektet gå videre herfra. Det er ingen lystig fortelling, men desto viktigere pensum for enhver nordmann som gjerne vil forstå dette merkelige landet i vest vi alle trodde vi kjente så godt.

Se NRK-serien UXA her.

Thomas Seltzer. Foto: Foto: Tobias Willumstad

Thomas Seltzer (født 1969) har sine amerikanske røtter i Texas og Kansas og tilbrakte tidlig barndom i det såkalte Rustbeltet i Wisconsin. Han er musiker og programleder, kjent som bassist i Turbonegro og som programleder i NRKs Trygdekontoret. I 2016 laget han dokumentarfilmen I Donald og Hillarys bakgård for NRK, og UXA  Thomas Seltzers Amerika fra 2020 er en av de mest sette norske TV-dokumentarene noensinne – hver episode hadde over én million seere, og i en spørreundersøkelse i regi av Kampanje ble han kåret til den stemmen nordmenn flest stoler på når det gjelder USA. Amerikansk karmageddon. Tanker om mitt fordømte fedreland er Thomas Seltzers første bok.

UTSOLGT: Amerikansk armageddon | Thomas Seltzer

Samfunn

Tid: tirsdag 28. mars 2023

Klokken: 19.00 - 20.10

Pris: 275 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev