Søk arrangement
Alt du ikke visste om skogen
  • Tid:
    onsdag 6. feb 2019
  • Klokken:
    19:00- 20:00
  • Arrangør:
    • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
  • 100,-

Skogen dekker en tredjedel av landet vårt. I uminnelige tider har vi høstet av den – og ikke minst byr skogen på rekreasjon og ro. Shinrin-yoku, kaller japanerne det – å bade i skogsluft. Men hvor godt kjenner vi egentlig skogen? Når oppstod den, og hvordan har den utviklet seg? Hvor kommer de fra, de utallige artene, kjente og ukjente, som hører hjemme der? Og hvordan fungerer skogen som økosystem?
Reidar Müller har satt seg et mål: Han vil utforske skogens historie, dens betydning som livsmiljø for planter og dyr, og dens plass i menneskenes forestillingsverden. I folketroen har skogen vært hjem for mystiske, overnaturlige vesener, og rovdyrene vekker fremdeles frykt og fascinasjon. Det gjelder ikke minst ulven.

Av erfarne skogsfolk lærer forfatteren, den ellers nøkterne naturforskeren Reidar Müller, å spore ulv, og hos ham blir fascinasjonen til en besettelse. Til slutt blir han stående alene ute i villmarka og ule etter gråbein. Får han svar?

Bli med inn i skogen og følg jakten på det myteomspunne dyret.

Foto: Harald Medbøe

Foto: Harald Medbøe

Reidar Müller har en doktorgrad i geologi og er tilknyttet Universitetet i Oslo som forsker. I tillegg er han utdannet journalist og har skrevet jevnlig om naturvitenskap i Aftenposten. «Det som ble Norge» (2014), vakte begeistring hos både anmeldere og publikum. Nå er han aktuell med den kritikerroste Skogens historie og den besværlige trangen til å spore ulv. 

 

 

 

 

Foto av skogen: Espen Aukan