VITALT: Aldring – hva skjer med kropp og sinn når vi blir eldre?

Forhåpentligvis skal vi alle bli gamle, men det å eldes er ofte forbudet med helseplager. Vi spør geriater og avdelingssjef Astrid Eri-Montsma og overlege i alderspsykiatri Enrico Callegari i Sykehuset Østfold om hva som egentlig skjer med kropp og sinn når vi eldes.

Er det slik at vi blir glemske bare av å bli gammel? Eller er dårlig hukommelse tegn på sykdom som må utredes og behandles? Hvor blir egentlig musklene av? En stadig større andel eldre i den norske befolkningen blir sett på som en av vår tids store sosiale utfordringer.

Skal vi forstå eldrebølgens effekt på samfunnet må vi begynne med å forstå alderdommens effekt på oss selv.

VITALT er navnet på Sykehuset Østfolds serie av folkemøter. Vi håper folkemøtene skaper engasjement og gir økt kunnskap om veien til god helse, helseutfordringer og folkesykdommer – og ønsker Østfolds innbyggere velkommen til et inspirerende treffpunkt med sykehuset.

  • Arrangør: Sykehuset Østfold
  • Pris: Gratis, åpent for alle
  • Ons 11. oktober Kl. 19.00-2030

Instagram: @sykehusetostfold

Facebook: Sykehuset Østfold

www.sykehuset-ostfold.no

Du møter:

Astrid Eri-Montsma

Astrid Eri-Montsma er avdelingssjef på geriatrisk og endokrinologisk avdeling og nyremedisinsk avdeling i Sykehuset Østfold, og har et brennende engasjement for eldres helse.

Enrico Callegari

Enrico Callegari er overlege ved alderspsykiatrisk seksjon i Sykehuset Østfold. I arbeidet med sin doktorgrad om bruk av medisiner mot psykiske plager blant eldre i sykehjem har han blant annet undervist på sykehjem i fylket om temaer som demens, alderspsykiatri, angst, depresjon og psykoser.

Aldring – hva skjer med kropp og sinn når vi blir eldre?

Vitalt

Tid: onsdag 11. oktober 2023

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: gratis

Arrangør: Sykehuset Østfold

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev