Søk arrangement
1000 tanker og refleksjoner om selvmord og sorg
 • Tid:
  tirsdag 21. sep 2021
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Sorg og Omsorg
Gratis inngang
Eksternt
 • Tid:
  tirsdag 21. sep 2021
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Sorg og Omsorg
Gratis inngang
Eksternt
1000 tanker og refleksjoner om selvmord og sorg

Janne Katrin Gundersen mistet sin far i selvmord som 25-åring. 16 år senere tar broren sitt eget liv.

Har samfunnets syn på selvmord endret seg gjennom disse årene? Er sorgen og sorgprosessene lik når to av dine nærmeste begår selvmord?

Janne Katrin Gundersen er 43 år og har to barn. Hun har jobbet som sykepleier i 21 år.

Da hun mistet sin yngste bror i selvmord, bestemte hun seg for å være åpen og ærlig om tabuer rundt selvmord og sorgen etterpå . Hun er nå opptatt av hvordan forebygge denne typen dødsfall og å bidra til en positiv holdningsendring i samfunnet

Sted:               Litteraturhuset Fredrikstad, Sal Thygesen

Tid:                 Tirsdag 21. september 2021

Klokken:         19:00- 20:00

Arrangør:        Sorg og Omsorg Fredrikstad

Sorg og Omsorg i Fredrikstad er en frivillig organisasjon som har som formål å drive sorggrupper, bidra med opplysning om sorgreaksjoner og bistå mennesker i sorg. Sorg og Omsorg ledes av en styringsgruppe som organiserer arbeidet på frivillig basis. Styringsgruppa består av mennesker tilknyttet kirken, begravelsesbyråene, frivilligsentralen, kommuneadministrasjonen, med flere. Noen med sykepleier- og terapeutbakgrunn og andre med interesse for sorggruppearbeid.

Sorg og Omsorg organiserer forsterkede selvhjelpsgrupper som handler om at gruppeledere spiller en aktiv rolle både i tilrettelegging og gjennomføring av gruppevirksomheten. Gruppelederne har erfaring og kompetanse innen områder som sykepleie, familieterapi og psykiatri. Samtalegruppene består av 5-8 personer og har alltid 1-2 ledere. Gruppene er tilpasset de ulike typer sorg mennesker kan komme i. Deltakerne kommer sammen ca. hver 3. uke, som regel over ½ år. Gruppetilbudet er gratis for alle deltakere. Sorg og Omsorg tilbyr samtalegrupper for enker og enkemenn, for etterlatte etter selvmord, for foreldre som har mistet barn, for sørgende etter samlivsbrudd.

I tillegg arrangerer Sorg og Omsorg temakvelder innen ulike sorgtemaer, eller temaer knyttet til livskriser. Det er et viktig fokus for Sorg og Omsorg å formidle at livet går videre og at det går an å bli glad igjen, selv etter dyptgående kriser.

Temakveldene blir holdt på Litteraturhuset i Fredrikstad 2 ganger i semesteret.

Andre kommende arrangementer

Søndag 26. sep 2021 kl 15:00
Hør den dramatiske fortellingen der Jon Magnus følger en utvandrers liv gjennom 70 år i Amerika. Vi møter Svein Skahjem som forteller om Østfolds utvandrere.
Mandag 27. sep 2021 kl 18.30
En liten sensasjon! Tormod Fjeld, Lars Ole Klavestad og Magnus Tangen har doblet antall kjente helleristningsfelt i Østfold fra 500 til 1000.
Mandag 27. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: mennesker og mikrobers kamp for å overleve.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
Hvorfor får ikke Palestinerne vaksine? Med lege og aktivist Mads Gilbert.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: krigen mot terror.
Torsdag 30. sep 2021 kl 18:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Load More