Søk arrangement
Tap, aksept og veien videre
 • Tid:
  tirsdag 9. nov 2021
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Sorg og Omsorg
Gratis inngang
Eksternt
Hent ut fribillett.
 • Tid:
  tirsdag 9. nov 2021
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Sorg og Omsorg
Gratis inngang
Eksternt
Hent ut fribillett.
Tap, aksept og veien videre

Hvordan akseptere du at den du elsker forsvinner sakte men sikkert i Alzheimer sykdom.

Hildegunn Fredheim og Nini Granrud forteller om hvordan livet endres da Jannicke Granrud, henholdsvis ektefelle og mamma, får Alzheimer i ung alder.

Hvordan akseptere dette, takle sorgen, leve videre uten å gå under selv? Å ta vare på selv samtidig som du skal ta vare på din kjære. Hvordan gå videre og kjenne glede på tross av smerten? Hva kan du selv gjøre i en slik situasjon?

Denne temakvelden arrangeres i samarbeid med Nasjonalforeningen Fredrikstad Demensforening.

Nasjonalforeningen Fredrikstad Demensforening har 150 medlemmer, og er en aktiv forening for både personer med demens og deres pårørende. Nasjonalforeningen Fredrikstad Demensforening har som målsetting å spre informasjon om sykdommen demens blant annet ved å arrangere åpne møter med foredrag om temaet. Fredrikstad Demensforening har sosiale samlinger i form av Kafe Forglemmegei og vi har hyggetreff på sykehjemmene i Fredrikstad. I tillegg har vi Torsdagstur, der vi går tur i Gamlebyen og spiser lunsj sammen. Fredrikstad Demensforening jobber også aktivt for å påvirke kommunen til å yte god omsorg til demensrammende og deres pårørende.

Sted:               Litteraturhuset Fredrikstad, Sal Thygesen

Tid:                 Tirsdag 9. november 2021

Klokken:         19:00- 20:00

Arrangør:        Sorg og Omsorg Fredrikstad og

 

Nasjonalforeningen Fredrikstad Demensforening

Gratis inngang

Foredragsholdere:

Hildegunn Fredheim vokste opp med en psykisk syk mor og en far som brukte mye alkohol. Hun tok tidlig mye ansvar i familien og måtte være den sterke. Da ektefellen fikk alzheimerdiagnose ble det derfor naturlig å ta ekstra stort ansvar. Så ble hun selv syk. Hvordan skulle hun klare å ta vare på sin kjære uten selv å gå til grunne? Hildegunn måtte lære å ta vare på seg selv gjennom en smertefull prosess.

Hildegunn er blant annet utdannet samtaleterapeut, organisasjonskonsulent og vært daglig leder og lærer på HumaNova som utdannet samtaleterapeuter. Hun forteller hvordan hun må bruke sine erfaringer fra dette arbeidet nå i sitt eget liv.

Nini Granrud på 26 år er Jannickes yngste barn og datter. Da Nini var 18 år begynte hennes mor å få de første tydelige tegnene på Alzheimer. Jannicke hadde vært hennes støtte på mange plan tidlig i livet. Hun var den Nini alltid kunne prate og dele bekymringer med. Etter hvert som Jannicke utviklet alzheimer har rollene blitt byttet om. Til tross for den vanskelige situasjonen, har Nini fullført to studier innen grafisk design og interaksjonsdesign. For å få mer kunnskap og hjelpe seg selv har Nini gått til psykolog og deltatt i pårørendegrupper med andre unge pårerørende i samme situasjon. Hun deler erfaringene fra dette.

 

 

Andre kommende arrangementer

Søndag 26. sep 2021 kl 15:00
Hør den dramatiske fortellingen der Jon Magnus følger en utvandrers liv gjennom 70 år i Amerika. Vi møter Svein Skahjem som forteller om Østfolds utvandrere.
Mandag 27. sep 2021 kl 18.30
En liten sensasjon! Tormod Fjeld, Lars Ole Klavestad og Magnus Tangen har doblet antall kjente helleristningsfelt i Østfold fra 500 til 1000.
Mandag 27. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: mennesker og mikrobers kamp for å overleve.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
Hvorfor får ikke Palestinerne vaksine? Med lege og aktivist Mads Gilbert.
Tirsdag 28. sep 2021 kl 19:00
I løpet av Forskningsdagene får vi lære mer om høyaktuell forskning ved Høgskolen i Østfold. I dag: krigen mot terror.
Torsdag 30. sep 2021 kl 18:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Load More