Søk arrangement

Lørdag 25. september er det duket for Barnas bokbyttedag i Fredrikstad. Da skal alle barn få gleden av å kunne gi og ta med seg barnebøker som andre ikke lenger bruker.

– Vi håper det kommer mange barn og familier til oss og til biblioteket denne lørdagen, sier Sylwia Stasiak, barne- og ungdomsansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Det er meldt fint vær, så Blomstertorvet vil ha kasser på kasser med barnebøker. Alle som er på jakt etter en ny skatt eller to, kan da bare gå rundt og forsyne seg. Hvis det mot formodning blir regn, står alle bokkassene inne på Litteraturhuset Fredrikstad. Det beste av alt: Bøkene er helt gratis!

Barna kan også ta tøffe-tog som går i skytteltrafikk mellom Litteraturhuset Fredrikstad og Fredrikstad bibliotek, som også er med på arrangementet. Toget går i skyttel mellom kl 13 og 15.

Sylwia Stasiak, Litteraturhuset, Fredrikstad

– Vi tror det står veldig mange barnebøker rundt om i bokhyllene i Fredrikstad, bøker som gjerne vil bli lest og som trenger et nytt barn. Dette er gjenbruk på sitt enkleste og beste, mener Stasiak.

Men bokbytting er ikke alt som skjer: Det blir konsert med «Kattene på Grønland», ansiktsmaling, teaterdans, sjongleringsartist og selvfølgelig et stort bokbyttemarked. Vi satser på å samle masse gode bøker, både for barn, ungdom og voksne. Her blir det skatter å finne!

Her er programmet for dagen:

12.00-15.00

Bokbytte, inne eller ute

12.00-15.00

Rebusløp mellom litteraturhuset og Fredrikstad bibliotek

12.00-15.00:

Gateforestilling med Darina. Sirkus og sjongleringstriks. Pop up.

12.30-13.00

Teaterdans, alle barn er velkomne

13.00-15.00

Tøffe-toget går i skyttel mellom Litteratyurhuset Fredrikstad og Fredrikstad bibliotek.

13:00- 13.45

Konsert med «Kattene på Grønland», scenen i Egalia. Gratis inngang.

12.00- 15:00

Ansiktsmaling inne/ute på Litteraturhuset (Ruffen)

Levér bøker hos oss på følgende tider:Har du barnebøker som trenger en ny eier?
  • Onsdag 23. september, kl 17.00-20.00
  • Torsdag 24. september, kl 14.00-20.00.
  • Lørdag 26. september, kl 12.00-15.00

Vi håper mange kommer med sine lesefavoritter, som kan få leve videre og glede enda flere.

– Vi gleder oss aller mest til å se glade barn som finner nye bøker og plukker ut noe de liker. Det er veldig fint å vise barna at ikke alt må kjøpes nytt og at brukte ting har like stor verdi – om ikke større. Gjenbruk er veldig viktig i vår tid. Derfor ser vi en stor verdi i å ha slike arrangementer for barn, legger Sylwia til.

Arrangementet er støttet av SpareBank1-stiftelsen i Østfold, og vi er veldig takknemlige for at de hjelper oss med å gjennomføre dette flotte konseptet. Vi er også veldig glade for å ha med Fredrikstad bibliotek med på laget. Der kan du bli med på ulike kurs for barn i alle aldre. Det kommer til å gå et tog mellom Litteraturhuset og Fredrikstad Bibliotek mellom klokka 13.00 og 15.00.  Mer informasjon på: https://www.fredrikstadbibliotek.no/

For å gjennomføre arrangementet trenger vi også noen frivillige til å ta imot bøker onsdag og torsdag, sortere og hjelpe oss den lørdagen. Meld dere gjerne på hos sylwia@litthusfred.no og bli med på årets morsomste bokbyttedag!

Disse flotte artistene kommer til oss den dagen:

Disse flotte artistene kommer til oss den dagen:
Bilde1

“Vi har ni liv” med Kattene på Grønland

Denne konserten kan du ikke gå glipp av! Når Veronica Salinas og Maria Orieta synger og spiller, forteller de om å bo i Norge, om alle dyrene som holder til her og om at vi alle er forskjellige. En morsom konsert med sin egen vri.

Bilde3

Ansiktsmaling med Emma Sommer

Emma lover å forandre barnas ansikter til både dyr, blomster og skumle, rare og morsomme skikkelser.

Sylwia

Teaterdans med Sylwia

Liker du å danse, hoppe, tøyse og leke? Liker du morsom musikk, farger og vimpler. Da må du bli med Sylwia, vår barne- og ungdomsansvarlig på en gøyal dansetime!

Bilde12jpg

Popp up sirkus og sjongleringstriks

Darina Cizkova er en fantastisk sirkusartist og kommer til oss med sine kule sjongleringstriks.

Dette arrangementet er støttet av;