Søk arrangement
Jubel: Vi får 600.000 kroner fra Fritt Ord!

Litteraturhuset Fredrikstad er på bena igjen med digitale arrangementer hele våren 2020. Denne uken gikk vi gladmeldingen: Vi får 600.000 kroner av Fritt Ord.

– Dette gjør at Litteraturhuset Fredrikstad er reddet inntil videre. Dette gjør at jeg nå har kalt tilbake noen ansatte fra permittering. Vi nå jobber på spreng med et komplett digitalt kulturtilbud hele våren 2020, Vi retter en stor takk til styret i Fritt Ord, Knut Olav Åmås og til staben hans, sier daglig leder, Roy F. Conradi Andersen, ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Litteraturhuset Fredrikstad har allerede laget flere digitale kulturarrangementer som ligger ute på nett.  I ukene som kommer blir det debatter, samtaler, foredrag, litterære arrangementer og barneshow. Alt legges ut på nett. Vi ser for oss over 20 nettarrangementer frem til sommeren. Vi håper du finner noe du liker og har lyst til å se på. Vi publiserer det meste både som video og som podcast.

Og alt blir liggende ute på nett, slik at du kan se eller høre det når du selv vil.

– Fritt Ord har vært en viktig medspiller siden vi startet opp i 2013 – og de svikter oss ikke. De er en sentral institusjon for å sikre et godt opplyst ordskifte i Norge, sier Andersen.

Videre drift har gjort at Litteraturhuset Fredrikstad har fått opp et mer eller mindre komplett studio som gjør at vi nå kan kjøre avanserte flerkamera tv-opptak, nettsendinger og podcastsendinger. En del av lys-, lyd-,  kamera- og redigeringsutstyret er på plass, og vi har gjort om Thygesen til et stort studio.

Vi har altså fått bygget opp det vi kaller Fredrikstad Digitale Scene. Les mer om tilbudet her.

– Vi håper mange benytter deg av dette tilbudet. Det vil være med på å sikre Litteraturhuset Fredrikstad og et bredt og uavhengig kulturtilbud i Østfold. I stedet for at mange kjøper hvert sitt utstyr og knoter med dette på egenhånd, er de velkommen til å bruke vårt utstyr til en fornuftig pris, sier Andersen.

Les brev til publikum fra Litteraturhuset Fredrikstad